Ga naar content

Mishandeling in welness

We vragen aandacht voor een oudere zaak die we graag willen oplossen. Vorig jaar werd een man uit Almere mishandeld in een welnesscentrum in Soesterberg. De politie is op zoek naar de mensen die betrokken waren bij deze mishandeling.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op dinsdag 2 juli 2019 bezoekt een 37-jarige man uit Almere samen met zijn vrouw een welnesscentrum in Soesterberg. Rond 18.00 uur bezoeken zij een opgieting waar ook een drietal mannenn aanwezig is. Wanneer de mannen door de uitleg van een medewerkster van de welness heen praten, vraagt de vrouw van het Almeerse stel of zij stil willen zijn. Er ontstaat een woordenwisseling tussen het echtpaar en de drie mannen, waarbij ook bedreigingen worden geuit. De vrouw van het stel besluit dan de opgieting te verlaten. 

Nadat de sessie is afgelopen, wil de Almeerder zijn excuses aanbieden voor de uit de hand gelopen woordenwisseling. De man accepteert zijn uitgestoken hand en vraagt of de man niet bang voor hem is. Daarna trekt de verdachte de man naar hem toe en geeft hij hem een kopstoot. 

De verdachte loopt weg en de Almeerder wordt enorm kwaad en wil achter de verdachte aan gaan. Andere saunabezoekers weten hem gelukkig tegen te houden. Het slachtoffer komt dan al snel weer bij zinnen, loopt met een bebloed hoofd de theatersauna uit, waar hij wordt opgevangen door zijn vrouw en de dutymanager, die zij had gewaarschuwd. Ook de verdachte en zijn gezelschap worden daar aangesproken door de dutymanager. Omdat er over en weer verwijten worden gemaakt, besluit de manager zowel de mannen als het echtpaar uit de welness te verwijderen. De dutymanager vraagt de verdachte nog om zijn gegevens, maar die weigert hij te geven. De manager meldt aan het slachtoffer dat, mocht hij aangifte bij de politie willen doen, hij de naam van één van de drie mannen heeft, dat er bewakingsbeeld van de mannen is en de politie die op kan vragen. De man wiens naam bekend is, is een vaste bezoeker, met wie de verdachte en de derde man mee naar binnen zijn gekomen.

Camerabeelden

Om de identiteit van de verdachte die de kopstoot uitdeelde te achterhalen, tonen wij hier bewakingsbeelden van de sauna. Een van de mannen die in het gezelschap aanwezig was wordt niet getoond omdat hij geen aantoonbare strafbare feiten heeft gepleegd.

 

Wie herkent deze agressieve kopstootgever?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=glRnZEeqIeY

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening