Ga naar content

Politie deelt nieuwe informatie in onderzoek naar doodgeschoten Omar Essalih

De politie deelt nieuwe informatie in het onderzoek naar het dodelijke schietincident waarbij Omar Essalih om het leven kwam. Zo wil de recherche graag meer weten over personen die bij het slachtoffer in de auto hebben gezeten voorafgaand aan het dodelijke schietincident.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

De recherche komt met nieuwe informatie uit het onderzoek en roept daarbij de hulp van het publiek in. Duidelijk is dat de aangehouden verdachten bekenden waren van het slachtoffer. Het lijkt erop dat Omar voorafgaande aan het dodelijk schietincident bij de verdachten in het voertuig zat. Er wordt echter rekening gehouden met de mogelijkheid dat de inzittenden van het voertuig bezig waren met de voorbereiding en/of uitvoering van een misdrijf die avond / nacht.

Uit onderzoek is verder gebleken dat er al eerder pogingen zijn gedaan om Omar Essalih van het leven te beroven. De recherche wil daarom helderheid krijgen of de dood van Omar Essalih een vooropgezet plan was of dat er sprake is geweest van een uit de hand gelopen ruzie, mogelijk gerelateerd aan een uit te voeren misdrijf.

Omschrijving

In de nacht van 2 op 3 mei 2020 wordt op de hoek van de Borneolaan met de Panamalaan in Amsterdam de 29-jarige Omar Essalih doodgeschoten. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden. 

Essalih werd die nacht neergeschoten. Het is niet duidelijk of hij slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen ruzie of een geplande liquidatie. Verschillende buurtbewoners hebben die nacht meerdere schoten gehoord.

Uitgebrande BMW
Op ongeveer 100 meter van de locatie waar Essalih wordt doodgeschoten wordt al snel geconstateerd dat er een auto in brand staat. Het betreft een die avond in de Bijlmer gestolen BMW met Duitse kentekenplaten die de vermoedelijk is gebruikt door de daders.

Drie aanhoudingen
In juli is een verdachte aangehouden wiens betrokkenheid nog wordt onderzocht. Hij is in vrijheid gesteld. Een tweede verdachte is op 27 augustus aangehouden en zit in voorarrest. Op 21 september werd een derde verdachte aangehouden: de 21-jarige Ismail el B.

 

Vragen

Tip de politie

- Het heeft er alle schijn van dat Omar Essalih dacht die nacht een 'klus'  te hebben. Heeft u meer informatie of wellicht iets gehoord over de plannen van Omar Essalih en de verdachten voor die avond? Laat het dan weten aan het onderzoeksteam. 

- De politie houdt rekening met het scenario dat er naast Omar Essalih en twee aangehouden verdachten nog een vierde en/of vijfde persoon in het voertuig hebben gezeten. De recherche komt graag in contact met die perso(o)nen of mensen die hier informatie over hebben.

- Tenslotte wil de politie graag in contact komen met mensen, met wie de recherche nog niet heeft gesproken, die, rondom het Funenpark waar de uitgebrande auto werd aangetroffen en waar het mogelijke conflict met Omar Essalih is begonnen, iets gezien of gehoord hebben. 

Heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met bovenstaande nummers, of via onderstaand tipformulier.

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: