Ga naar content

Man thuis overvallen en opgesloten

Op woensdagmiddag 16 december 2020, werd door een bewoner aan de Kronkelwilg in Kampen de deur geopend voor de afgesproken verkoop van exclusieve Pokémonkaarten. Twee mannen overrompelden de bewoner in zijn eigen huis en sloten hem op en gingen er met de kaarten vandoor. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Dezelfde dag werd in de woning en in de omgeving door de politie forensisch onderzoek verricht en deden agenten buurtonderzoek. Ook was de politie in de wijde omgeving op zoek naar de daders van deze diefstal.

  • Dader 1: Een man van rond de 30 jaar oud, 1.80 meter lang, smal postuur, donkere huidskleur en kort kroes haar. Opvallend was de spierwitte jas die de man droeg. Hij droeg een mondkapje.
  • Dader 2: Een man van rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, getinte huidskleur maar lichter dan dader 1. Deze man had opvallend blauwe ogen. Hij droeg een pet, sportieve kleding en een blauw mondkapje.

Op basis van het onderzoek bleek dat deze twee mannen in een donkerkleurige Audi A3 zijn weggereden.

De politie is op zoek naar getuigen die tussen 15.00 en 15.30 uur deze twee mannen hebben zien aankomen of zien vertrekken. Daarnaast komt de politie graag in contact met een specifieke getuige. Deze mogelijk belangrijke getuige liep rond het tijdstip van de diefstal langs de woning van het slachtoffer. Zoals op de foto hieronder te zien is, droeg deze man een opvallende jas met witte strepen op de mouw. Ook willen we graag weten wie deze mannen in combinatie met de donkerkleuirige Audi hebben gezien. Hierbij is de politie geïnteresseerd in alle informatie, over bijvoorbeeld de rijrichting. Ook zijn eventuele dashcambeelden van groot belang. Ook zoekt de politie in de omgeving naar beveiligingscamera’s. Hierop zijn mogelijk de daders en/ of het voertuig op te zien.

Vragen

Hebben wij u nog niet gesproken en hebt u deze mannen gezien of de donkerkleurige Audi of weet u meer over deze diefstal in de woning aan de Kronkelwilg? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan op M 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening