Ga naar content

Opnemen frauduleus verkregen geld bij geldautomaat aan Vasteland (Rotterdam)

Op 24 juni 2021 heeft een onbekende man meerdere malen frauduleus verkregen geld opgenomen bij een geldautomaat aan Vasteland in Rotterdam. De politie wil graag weten wie deze man is en deelt beelden van hem.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het geld werd opgenomen met de bankpas van een minderjarige Amsterdamse. Haar moeder ontdekte eind juni dat er vreemde transacties op de bankrekening van haar dochter hadden plaatsgevonden. Er werden op 24 juni namelijk grote bedragen naar de rekening overgemaakt en dat geld werd vervolgens diezelfde dag gelijk weer opgenomen. Toen de moeder haar dochter hier naar vroeg, geef zij aan dat ze haar pinpas één dag eerder (23 juni) is kwijtgeraakt.

Onderzoek van de politie wijst uit dat het overgemaakte en opgenomen geld van een spoofing-slachtoffer is. Dit slachtoffer heeft duizenden euro’s naar de bankrekening van de dochter overgemaakt in de veronderstelling dat zij aanwijzingen van de ING-bank opvolgde. Het geld werd opgenomen in Rotterdam. Van een deel van de transacties, die aan Vasteland, zijn beelden.

Signalement verdachte
De man op de beelden wordt ervan verdacht dit frauduleus verkregen geld op te hebben genomen met de kwijtgeraakte pas van de dochter. Zijn signalement:
-              Man;
-              Donkergetinte huidskleur;
-              Gezet postuur;
-              Kort, donker haar;
-              Bril, donker montuur;
-              Oranje/blauwe sportkleding van Nike;
-              Donkere badslippers.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: