Ga naar content

Woningoverval - Bosselerstraat - Someren

Kort na middernacht werden de bejaarde bewoners van een woning gelegen aan de Bosselerstraat overrompeld in hun slaap door enkele mannen die hun woning waren binnen gedrongen. Het echtpaar werd bedreigd en hun woning werd doorzocht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Terwijl de bewoners lagen te slapen zijn twee mannen de woning binnengedrongen. Het echtpaar werd wakker van gestommel, kort daarna stonden twee mannen in hun slaapkamer. Het echtpaar werd bedreigd met een slagwapen. Het is niet bekend wat de mannen aan buit hebben meegenomen uit de woning. De mannen lieten het echtpaar achter in hun slaapkamer. De man van het echtpaar wist vervolgens naar de buren te vluchten en de politie te alarmeren. Politiemensen zijn in de omgeving van de woning nog op zoek gegaan naar de daders. Er werd niemand aangetroffen. Collega’s van de forensische opsporing deden sporenonderzoek in de woning en stelden enkele sporen veilig. Verder wordt een uitgebreid buurtonderzoek in gesteld.

Twee daders
Het gaat waarschijnlijk om twee mannen. De ene was een stukje groter dan de andere, naar schatting waren ze ongeveer 1.70 en 1.80 meter. De kleinste van de twee had een stevig postuur en een wat ‘dikke kop’. De langere dader had een normaal postuur. De slachtoffers benoemden dat het waarschijnlijk gaat om wat oudere daders en zeker niet om jonge jongens. Ze waren donker gekleed en hadden hun gezicht bedekt met een mondkapje. Verder droegen ze een muts. De slachtoffers werden in het Engels aangesproken. Het is niet duidelijk of dat ook de moedertaal van de daders is. Het is niet bekend hoe de mannen bij de woning zijn gekomen of hoe en waarheen ze zijn gevlucht.

Tips en getuigen
We zijn op zoek naar getuigen, maar zeker ook naar mensen uit de omgeving die mogelijk bewakingscamera’s hebben. Hen roepen we op de beelden eens te bekijken of er mogelijk iets op te zien is wat ons in het onderzoek kan helpen. Verder vragen wij ook of er de dagen vooraf iemand is verdacht heeft gezien. Hierbij kan gedacht worden aan een onbekend, verdacht voertuig of mannen met het signalement van de daders. Tips en informatie zijn van harte welkom. Als u iets heeft gezien of beelden beschikbaar hebt, bel dan met de recherche in Helmond via het landelijk politienummer 0900-8844 of de Opsporingstiplijn 0800-6070. Gegarandeerd anoniem tippen kan via de M-lijn, 0800-7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening