Ga naar content

Zware mishandeling en verlaten plaats ongeval Kanaaldijk in Diemen

Op zondag 15 november 2020 raakt een mountainbiker ernstig gewond nadat hij op de Kanaaldijk in Diemen in botsing komt met een tegemoetkomende hardloper. De politie wil graag spreken met deze hardloper.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer fietst met zijn dochter op mountainbikes over de Kanaaldijk te Diemen ter hoogte van de Nesciobrug en flat Zeezicht als een hardloper hen tegemoet komt. Er volgt een botsing, volgens de dochter van het slachtoffer nadat de hardloper haar vader een forse schouderduw heeft gegeven en deze van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand komt.

De hardloper is door gerend met in zijn kielzog een vrouwelijke fietser waarvan het vermoeden is dat zij bij hem hoorde. Deze vrouwelijke fietser heeft meerdere keren omgekeken. Ondanks dat beiden luidkeels te kennen zijn gegeven terug te komen vanwege de ernst van de situatie, zijn zij doorgelopen en –gefietst. 

Het slachtoffer heeft door de val 9 gebroken ribben en 10 breuken aan de rechterzijde en een klaplong opgelopen. Het slachtoffer heeft 9 dagen in het ziekenhuis gelegen en artsen verwachten dat zijn herstel zeker 12 weken zal vergen.

Signalement
Van de hardloper is het volgende signalement opgesteld. Met name de witte sportbril wordt door betrokkenen en omstanders als opvallend omschreven. 

- man;
- lichte huidskleur;
- circa 30-35 jaar oud;
- circa de 1.70 meter lang;
- bruine korte stekels gekamd naar de zijkant;
- breed postuur met brede schouders;
- rond gezicht;
- verzorgd uiterlijk.

Hij droeg tijdens het incident:
- een grijs korte mouwen sport shirt;
- een opvallende witte sportbril.
 

Vragen

Informatie delen
Bent u de hardloper met wie de politie graag wil spreken? Of heeft u een idee wie dit zou kunnen zijn? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening