Ga naar content

Aanslag op jong gezin, handgranaat richt ravage aan in Rotterdam

In de nacht van 10 op 11 januari 2021 werd een handgranaat gegooid naar een huis aan de Kronenburg in Rotterdam-Zuid. Binnen lagen vier jonge kinderen te slapen. Hun ouders zaten nog in de woonkamer. Hoewel de explosie een ravage in de straat veroorzaakte, raakte er gelukkig niemand gewond. Het incident gebeurde rond 02.40 uur. Zeven huizen en verschillende auto’s raakten door de ontploffing beschadigd.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Mannen in blauwe BMW
Achteraf blijkt dat een blauwe BMW 5-serie - met gestolen kentekenplaten 44-HSG-3- rond dat tijdstip de straat in is gereden. Van de verschillende mannen die er vervolgens uitstapten, heeft één persoon de handgranaat richting het huis gegooid. Het explosief is gelukkig afgeketst op een ruit, en daardoor op de stoep ontploft. 

Vluchtauto in Barendrecht 
De blauwe BMW is later brandend teruggevonden op de hoek van de Vrijenburglaan en de Hertenburg in Barendrecht. Gealarmeerde hulpdiensten konden weinig meer doen; de auto brandde volledig uit.

Peugeot 3008
In Barendrecht zijn de daders overgestapt in een grijze Peugeot 3008 met gestolen kentekenplaten  NH-911-S. De politie hoort het graag als u heeft gezien dat die Peugeot 3008 werd klaargezet en door wie. Vermoedelijk is deze auto zo’n drie uur eerder daar of op de Vrijenburglaan klaargezet. Als u dit is opgevallen, hoort de politie dit graag. Ook de Peugeot werd - twee dagen later - brandend aangetroffen op het bedrijventerrein Spaanse Polder in Schiedam. Ook dit voertuig brandde volledig uit.


Gestolen auto’s
De BMW werd begin in de nacht van 4 op 5 januari gestolen vanaf het Alouette Erf in Capelle a/d IJssel. De Peugeot is eind in de nacht van 28 op 29 december gestolen vanaf de Lepelaarsingel in Vlaardingen. De politie komt graag met mensen in contact die in de tussentijd de auto’s ergens hebben gezien. 

De Peugeot heeft tussen maandag 11 en woensdag 13 januari mogelijk in één van de zijstraten rondom de Burgemeester van Haarenlaan, tussen het Nieuwlandplein en de ’s-Gravelandseweg, in Schiedam gestaan. Is dat iemand opgevallen en zijn er toen mogelijk mensen bij de auto gezien?

Geef uw informatie door 
- Wie weet meer over de daders en/of hun motief?
- Wie heeft één van de gestolen auto’s ergens gezien tussen het moment van de diefstal en de aanslag op 11 januari?
- Wie heeft de Peugeot tussen maandag 11 en woensdag 13 januari mogelijk in één van de zijstraten rondom de Burgemeester van Haarenlaan, tussen het Nieuwlandplein en de ’s-Gravelandseweg, in Schiedam zien staan? 
- Wie beschikt over bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving van de Kronenburg in Rotterdam-Zuid  en/of de omgeving van de Vrijenburglaan en de Hertenburg in Barendrecht?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: