Ga naar content

Raalte – Wie is verantwoordelijk voor cafébrand?

In de nacht van dinsdag 13 maart 2018 rond de klok van 04:00 uur werd een buurtbewoner wakker van een enorme knal. Iemand had geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Deventerstraatweg, waarin op dat moment een café was gevestigd. Gelukkig doofde het vuur uit zichzelf waardoor de schade beperkt bleef. Maar het had heel anders af kunnen lopen!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Enkele dagen na de brandstichting ontving de politie een anonieme brief met informatie over de (poging) brandstichting. Het team onderzocht de aanknopingspunten uit de brief maar dit heeft helaas niet tot een aanhouding geleid. Het team wil graag in contact komen met de schrijver van de anonieme brief. Mogelijk vond de schrijver destijds een anonieme brief de enige veilige manier om met ons in contact te komen. Het team hoopt nu dat het veilig genoeg is om met de politie te praten.

Vragen

  • Wil de schrijver van de brief zich melden?
  • Rond 04.00 uur was de poging brandstichting. Rond half 5 reed er meerdere keren een zwarte Mercedes voor het café langs. Met de bestuurder daarvan willen we graag in contact komen.
  • Deze poging brandstichting is drie jaar geleden gebeurd. Misschien is er in de tussentijd over deze zaak gepraat en voelen mensen zich nu veilig genoeg om informatie te delen. Neem dan (desnoods) contact op met MMA.
  • Wellicht weten mensen meer informatie over de achtergrond van dit incident en waarom juist precies dit café werd uitgekozen om brand te stichten.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=GeBtXg_Rlhw