Ga naar content

Gewapende overval op supermarkt

Woensdagavond 17 februari werd rond 20.15 uur een winkel aan de Paddestoelenlaan overvallen door twee personen. Zij bedreigden het personeel en gingen er daarna op een zwarte scooter vandoor. Kort daarna werd een van de verdachten aangehouden in de trein.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op woensdagavond 17 februari plegen twee daders tegen tien voor half negen een gewapende overval op de Jumbo supermarkt aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal. Terwijl dader 2 buiten op een donkere scooter blijft wachten, rent dader 1 met een mes de winkel in. Hij bedreigt twee caissières, stopt het geld in een zwart/wit gestreepte Kruidvatboodschappentas, rent de winkel uit, springt bij dader 2 achterop en zij gaan ervandoor. Een oplettende politieman in zijn vrije tijd ziet kort daarna een verdachte jongen super zenuwachtig in de trein van Veenendaal naar Utrecht. Deze verdachte past in het signalement en wordt gecontroleerd. Hij blijkt meerdere honderden euro’s bij zich te hebben en wordt aangehouden: het betreft een 17-jarige jongen uit Utrecht. De andere dader wordt niet meer aangetroffen.

Gestolen scooter
Uit onderzoek van de aangetroffen vluchtscooter blijkt dat deze afkomstig is van een straatroof van 1 februari op het Stationsplein in Veenendaal. Daarbij wordt de Veenendaalse scootereigenaar met een steekwapen bedreigd en van zijn scooter beroofd.

 

 

Vragen

Wie is getuige geweest van de overval en heeft nog niet met de politie gesproken?

Wie heeft de overvallers mogelijk gezien, nadat zij de scooter hadden gedumpt op de Dijkstraat en te voet over de Dijkstraat wegrenden?

Wie weet wie de overvallers mogelijk zijn?

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening