Ga naar content

Zakkenrollers bestelen vrouw

Een vrouw (79) uit Amersfoort wordt door twee zakkenrollers bestolen als ze haar boodschappen doet. De één spreekt haar aan en leidt haar aandacht af zodat de ander de gelegenheid heeft haar portemonnee uit haar tas te stelen. De identiteit van de vrouw is inmiddels bekend. De politie is nog op zoek naar de man.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

UPDATE 30 november: Dankzij uw tips is de identiteit van de vrouw bekend. Dank voor het meedenken. De recherche zoekt verder naar de mannelijke verdachte.

Omschrijving

Het gebeurt op vrijdag 15 oktober. De vrouw doet boodschappen bij Albert Heijn aan het Euterpeplein in Amersfoort. Ze is slecht ter been en loopt met een rollator, waar haar tas op staat.

Cola
Als ze bij de frisdrank staat, spreekt een man haar aan in het Engels. Hij geeft haar een flesje cola en vraagt of zij kan zien hoeveel caloriën er in het flesje zitten.

Diefstal
Ondertussen doet een vrouw, die duidelijk bij de man hoort, de zijrits van de tas op de rollator open. Daar vindt ze niets. Dan maakt ze het bovenvakje open en pakt de portemonnee eruit. De man rondt het gesprek af, legt een flesje in zijn mandje en loopt weg. Pas als het slachtoffer haar boodschappen wil afrekenen, ontdekt ze dat haar portemonnee is verdwenen.

Signalement

Man
- lichtgetinte huid
- stevig/gezet postuur
- 45-55 jaar
- kaal glimmend hoofd
- zwarte bodywarmer, daaronder een zwarte trui en een wit shirt met V-hals
- donkerblauwe spijkerbroek
- zwarte schoenen

Vragen

Herkent u de mannelijke verdahte? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening