Ga naar content

Bankpasfraudeurs lichten stel uit Waspik op

Een ouder stel uit Waspik is donderdag 8 juli 2021 het slachtoffer geworden van geraffineerde criminelen die zich uitgaven als medewerkers van de Rabobank.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 14.00 uur werd gebeld op de vaste telefoon. De vrouw nam op en kreeg een vrouw aan de lijn die vertelde dat ze van de Rabobank was en dat de bankpassen gehackt waren. In goed vertrouwen gaf het slachtoffer haar pincode.  De zogenaamde bankmedewerkster vertelde ook nog dat de passen verouderd waren en daarom opgehaald zouden worden. Om 14.45 uur stond bij hen een man voor de deur die vertelde dat hij van de bank was. Hij nam niet alleen de bankpassen maar ook de iPad  mee om te controleren op virussen. Deze man had een getint uiterlijk. Hij had een zwarte broek aan met een witte blazer. Enkele uren later werd ontdekt dat de criminelen enkele duizenden euro’s hadden overgeboekt van de spaarrekening naar de lopende rekening. Vervolgens hadden zij dat geld bij pinautomaten in Waspik en Waalwijk opgenomen.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yvXQt_1kRi4

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening