Ga naar content

Straatroof Gedempte Insteekhaven

Op maandag 7 juni 2021, omstreeks 14:00 uur, is een 69-jarige man het slachtoffer geworden van een heftige straatroof, waarbij met geweld zijn waardevolle Rolex-horloge van zijn arm is getrokken. Vermoedelijk is de verdachte het slachtoffer gevolgd vanaf het Centraal Station, om nabij de Pont gewelddadig toe te slaan. De politie deelt beelden van deze verdachte, die op het slachtoffer eerst achtervolgt en dan - na de pont - in Amsterdam-Noord gewelddadig toeslaat. Wie kent of herkent hem? Kijk mee naar de beelden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer neemt rond 14.00 uur die middag de pont vanaf het IJplein. In Amsterdam-Noord loopt hij van de pont af en begeeft zich in de richting van het voetpad Noordwal en de Gedempte Insteekhaven. Het slachtoffer bevindt zich in het gezelschap van twee vrouwelijke familieleden en ze lopen met zijn drieën naast elkaar. Ter hoogte van een restaurant loopt er plotseling een lange, dunne jongeman tussen hen door. De jongeman passeert en draait zich naar het drietal om. Na een korte en vaag gesprek, pakt hij de jongeman de linker arm van het slachtoffer stevig vast: daar waar het slachtoffer zijn horloge droeg. Met veel kracht trekt de verdachte het horloge van de pols, de pols van het slachtoffer tot bloedens toe beschadigend. Nadat de buit binnen was, scheldt de verdachte het slachtoffer nog uit en rent hij – met het horloge – hard weg, de Gedempte Insteekhaven in, in de richting van de Dirk van den Broek supermarkt.

 

Beelden

De straatroof zelf is niet op de beelden te zien, maar de verdachte staat wel goed op beeld in het station (waar hij mogelijk het slachtoffer volgt) en kort na de straatroof.

Signalement
De verdachte kan omschreven worden aan de hand van het volgende signalement:
- Man
- Licht getinte huidskleur
- Kort donker haar
- Smal postuur
- Hij droeg een zwart T-shirt, een blauwe spijkerbroek, witte sneakers met een zwarte streep.

Vragen

Vragen
Wie kent of herkent de man op de beelden van het station en op de Gedempte Insteekhaven, kort na de straatroof? Of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening