Ga naar content

Pinnen met door spoofing buitgemaakte bankpas

Wie is deze oplichter? Hij staat hier op de Pettelaarseweg in Den Bosch te pinnen met een door spoofing buitgemaakte bankpas. De bankpas is van een mevrouw uit Sint Oedenrode. Na de pinfraude bij de geldmaat koopt hij met dezelfde pas ook nog producten bij de Mediamarkt in ‘s-Hertogenbosch. Het Rooise slachtoffer is nu duizenden euro's armer.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer werd telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als een medewerker van de bank. In vol vertrouwen gaf ze haar bankpas en pincode aan een zogenaamde bezorger van de pakketdienst DPD. Tevens liet ze haar computer op afstand overnemen zodat de 'bankmedewerker' haar limiet van geldopname bij bankautomaten kon verhogen. 

We kunnen het niet genoeg benadrukken. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het kan best zijn dat er een keer iemand van de bank belt. Of een sms’je stuurt. Maar, zodra diegene om gegevens vraagt zoals pincode, readers en dat soort dingen, dan weet je: dit klopt niet! Want dat doet een bank echt nooit. Hang op, beëindig het gesprek, verwijder de sms en blokkeer de afzender.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=g_nOLIwH0_s

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening