Ga naar content

Politie zoekt bij aanrijding op Burgemeester van Walsumweg betrokken fietser

De politie is op zoek naar een fietser die betrokken was bij een aanrijding met een andere fietser op de Burgemeester van Walsumweg in Rotterdam in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september rond 00.45 uur. Een 56-jarige Rotterdammer raakte ernstig gewond bij dit ongeval. Helaas reed betrokken fietser na de aanrijding weg. De politie is op zoek naar hem.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september rond 00.45 uur komt bij de politie een melding binnen dat op de Burgemeester van Walsumweg ter hoogte van de Kipstraat in Rotterdam een zwaargewonde man op straat ligt. Uit beelden van bewakingscamera’s blijkt dat de man even daarvoor betrokken was bij een aanrijding met een andere fietser die wegrijdt als er iemand aan komt lopen.

Op de beelden is te zien dat het latere slachtoffer, een 56-jarige Rotterdammer, even na twaalven vanaf de Mariniersweg/Blaak in de richting van het Oostplein fietst. Hij is de man met de witte jas aan. Uit de tegenovergestelde richting komt een fietser heel hard aan rijden. Mogelijk rijdt hij op een elektrische fiets. De 56-jarige man wordt door een andere fietser die achter hem rijdt, ingehaald. De tegenligger kan deze fietser ter hoogte van de kruising met de Kipstraat net ontwijken maar botst wel frontaal tegen het slachtoffer aan. Die valt en blijft bewusteloos op straat liggen. De fietser blijft even staan maar als er iemand aan komt lopen, gaat hij met zijn fiets weg in de richting van de Mariniersweg.

Het slachtoffer blijkt levensgevaarlijk gewond en wordt in het ziekenhuis met spoed geopereerd. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgelijk.

De politie is op zoek naar de andere betrokkene bij het ongeval. Omdat de deze mogelijk minderjarig is, tonen we hem deze week geblurd in Bureau Rijnmond.
Ben jij deze fietser? Meld je dan bij een politiebureau. Herkent u deze fietser of weet u meer over dit ongeval? Meld dit dan alstublieft bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.