Ga naar content

Explosief door brievenbus

Bewoners van een woning aan het Juffersland schrikken in de nacht van 9 op 10 september van een keiharde explosie. Door de brievenbus is vermoedelijk zwaar illegaal vuurwerk gegooid. De dader is door een videodeurbelcamera vastgelegd.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september wordt rond tien voor half vijf een explosief (vermoedelijk zeer zwaar illegaal vuurwerk) door de brievenbus van een woning aan het Juffersland in Leersum gegooid, waarna het explosief ontploft. De bewoners schrikken zich een ongeluk, maar gelukkig ontstaat er geen brand. Mocht dat wel zijn gebeurd, dan had het zeer grote gevolgen kunnen hebben, want de bewoonster is i.v.m. haar gezondheid 24 uur per dag aan een zuurstofapparaat aangesloten en kan alleen via een traplift naar beneden om de woning te kunnen verlaten. Ook was de kracht van de explosie zo groot, dat als zich iemand in de gang had bevonden, die zeer ernstig letsel had kunnen oplopen of nog erger. 

Vragen

Wie heeft rond de tijdstip van de aanslag, iets verdachts op of in de omgeving van het Juffersland gezien, wat daarmee te maken zou kunnen hebben?

Wie heeft een idee waarom het explosief in deze woning tot ontploffing is gebracht?

Wie denkt de man op de bewakingsbeelden te herkennen?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening