Ga naar content

Geweldpleging Museumplein

Op woensdagavond 31 maart 2021 wordt op het Museumplein een 22-jarig man het slachtoffer van een mishandeling. Het slachtoffer is door meerdere personen geslagen, geschopt én is beroofd van zijn kostbare Louis Vuitton schoudertas, met inhoud en al. Deze personen die worden verdacht van de openbare geweldpleging staan op beeld. De politie deelt deze beelden, in de hoop dat mensen hen kennen of herkennen, of wellicht getuige zijn geweest van dit incident. Kijkt u mee?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Mishandeling
Het slachtoffer is die woensdagavond met een aantal vrienden in het Vondelpark, als het park wordt ontruimd in verband met de drukte. Het slachtoffer loopt met zijn vrienden met de menigte mee, vanuit het Vondelpark in de richting van het Museumplein. Ter hoogte van de Albert Heijn gaat het mis. Hij krijgt rake klappen en uiteindelijk één harde klap op zijn achterhoofd. Het slachtoffer valt daardoor meteen op de grond en verliest het bewustzijn.

Hersenschudding
Het slachtoffer is niet alleen beroofd van zijn dure merktas, maar heeft aan de mishandeling ook een hersenschudding overgehouden, alsmede meerdere blauwe plekken en pijn over zijn hele lichaam. Het slachtoffer heeft daarnaast lang hoofdpijn gehouden.

Signalementen
De vijf mannen naar wie wij op zoek zijn, zouden kunnen worden herkend aan hun signalementen:

Signalement NN1:
Jongeman in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, gezet postuur, lichte huidskleur met zwart kort haar, gekleed in een groen shirt en zwarte broek, draagt een schoudertas.

Signalement NN2:
Jongeman in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, slank postuur, getinte huidskleur met zwart kort haar, gekleed in een zwart vest met witte strepen op de mouwen en een wit logo op de borst, zwarte broek.

Signalement NN3:
Jongeman in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, slank postuur, getinte huidskleur, gekleed in een grijze jas/vest, pet op het hoofd, blauwe broek.

Signalement NN4:
Jongeman in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, stevig postuur, getinte huidskleur en zwart kort haar, gekleed in een zwarte bodywarmer, ontblote armen, grijze broek.

Signalement NN5:
Jongeman in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, normaal postuur, getinte huidskleur met zwart kort haar, gekleed in een zwarte jas die open hangt, blauwe broek.

Vragen
Wie kent of herkent de mannen op de beelden? Zijn er verder nog getuigen die deze mishandeling hebben gezien? Of zijn er mensen die meer kunnen vertellen over het moment dat de tas wordt weggenomen bij het slachtoffer, dat op dat moment buiten bewustzijn op de grond ligt? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening