Ga naar content

Twee brandstichtingen in één straat

Twee brandstichtingen in Schijndel, op nagenoeg hetzelfde adres. De eerste in november 2020. Op de beelden is de dader aardig te volgen als hij recht op zijn doel af gaat. De geparkeerde auto naast het grasveld. Hij spuit een brandbaar goedje op de auto, steekt het in brand en gaat er van door. De tweede brand is van augustus dit jaar. Het gaat bijna heel erg mis. Eerst omdat de dader zelf waarschijnlijk brandwonden op loopt, let op zijn hand. Maar ook omdat het maar weinig scheelt of de brand slaat over naar het huis waar twee kleine kindjes liggen te slapen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De eerste keer werd dus brand gesticht op 25 november vorig jaar. Een deurbelcamera ziet de dader langslopen. Het is nu niet meer dan een schim, maar toch, misschien zegt iemand zijn manier van bewegen iets. Hij steekt het grasveld over, komend vanuit de richting van het Hopveld.  Hij gaat linea recta op een van de geparkeerde auto’s af. Een doelbewuste actie zou je dus zeggen. De man spuit vloeistof uit een flesje over de auto, steekt de vloeistof aan en rent er meteen weer vandoor, richting de Brouwketel. De auto staat binnen de kortste keren in lichterlaaien. De brandweer weet er uiteindelijk voor te zorgen dat de brand wordt geblust. De auto is niet meer te redden.

De vermoedelijke dader van de tweede brand komt aanlopen via de Brouwketel. Hij is op de beelden net te ver weg om hem echt te kunnen herkennen. Maar, misschien dus wel aan zijn manier van bewegen, let daar extra goed op. Ineens een flits rechts in beeld. En meteen komt ook de dader langsrennen. Het is net alsof zijn linkerhand in brand staat. Misschien is hij dus gewond geraakt. De brand was, net als de vorige keer, erg heftig.

De momenten van de brand liggen best ver uit elkaar. Tussen november vorig jaar en augustus dit jaar. Weet u of ze misschien toch met elkaar te maken hebben? Laat het ons weten.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=LmcbqcX032c

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening