Ga naar content

Vrouw aangereden na poging straatroof

Een jonge vrouw van 18 komt zaterdagavond 12 maart met de bus aan in Cothen. Het is dan rond 20:00 uur. Ze stapt op haar fiets en fietst over de Langbroekerweg naar Cothen. Even verderop, aan de andere kant van de brug over de Kromme Rijn, rijdt een man op een scooter over de Dorpsstraat richting de Langbroekerweg.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De scooter komt recht op haar af. Ze probeert nog uit te wijken en stuurt zo strak mogelijk langs de berm, maar de scooter rijdt frontaal op haar in. Ze blijft nog overeind, maar door de klap schiet ze naar voren en klapt met haar buik op het stuur.

Laptoptas
De bestuurder van de scooter grijpt de laptoptas uit de fietsmand, maar de vrouw pakt de tas ook vast en weet de roof te voorkomen. De scooter stuurt om haar heen en probeert nog een keer om de tas te pakken en rijdt dan nog een keer tegen haar aan. Ze kan zich niet meer staande houden en komt met een harde klap op het asfalt terecht.

Hersenschudding
Ze is heel even buiten bewustzijn en merkt nog vaag dat de straatrover op zijn scooter wegrijdt richting de rotonde bij de provinciale weg. Ze kan niet meer verder fietsen, maar het lukt haar wel om haar familie te bellen en ze wordt opgehaald. De huisarts wordt gewaarschuwd en die laat haar per ambulance naar het ziekenhuis brengen. Daar blijkt dat ze een lichte hersenschudding, een gekneusde rib en een gekneusde ruggenwervel heeft.

Signalement
Het was donker, maar ze wist nog wel te vertellen dat het een jonge man was met een lichte huidskleur, zo tussen de 18 en 25 jaar met blond haar. Hij droeg een zwarte, halflange jas met doorgestikte naden en hij reed zonder helm op een zwarte scooter, die leek op een Vespa. En die scooter kan door de botsing schade aan de voorkant hebben. Dat kan mensen zijn opgevallen.

Vragen

De politie wil graag spreken met mensen die misschien iets gezien of gehoord hebben van deze aanrijding en poging beroving. En als er mensen aan de Dorpsstraat in Cothen zijn die een videodeurbel of een andere beveiligingscamera hebben hangen, wodt hen gevraagd om de beelden van zaterdagavond 12 maart rond 20:00 uur nog eens te bekijken.

De politie hoort uiteraard ook heel graag van u als u iemand herkent in het signalement, misschien wel in combinatie met een zwarte scooter met schade aan de voorkant. Alle tips zijn welkom bij de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening