Ga naar content

Brandstichting - Ambachtsstraat - Terneuzen

Een fietser die midden in de nacht ruim een kwartier op een bedrijventerrein rondhangt; dat riekt naar onraad. In Terneuzen bleek dat afgelopen oktober ook de waarheid. De betreffende fietser is zeer waarschijnlijk betrokken bij de brandstichting bij een garagebedrijf.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Gelukkig weet de eigenaar van het bedrijf het vuur aan de Ambachtsstraat snel te doven met een brandblusser, maar het gevoel van dreiging is er voor hem niet minder om. Dat wordt nog versterkt als, nog geen maand later, iemand een steen tegen een ruit van zijn huis gooit.

Verdachte op beeld
Voorafgaand aan het gooien van de steen blijkt de vermoedelijke dader al zo’n half uur rond te hangen bij de woning van het slachtoffer en zijn gezin. In de omgeving van de Mascagnistraat en de Rossinistraat legt een camera de verdachte woensdagavond 10 november 2021 vast. Ook deze man is op de fiets. Hebt u een idee wie deze man is, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Herkenning gevraagd
Het is onduidelijk of de verdachte die op 10 november werd gefilmd dezelfde persoon is die op 15 oktober 2021 in de buurt van het garagebedrijf rondhing. Ook over laatstgenoemde, de brandstichting dus, is ieder beetje informatie heel erg welkom.

Weet of vermoedt u, van één of beide zaken, wie de fietser is, neem alstublieft contact op met de politie. Dat mag natuurlijk ook anoniem, via 0800-7000, of via het online tipformulier hieronder.

Vragen

  • Wie is de persoon of zijn de personen die rondom de twee incidenten op beeld werd(en) vastgelegd?
  • Wat kan het motief zijn voor de bedreigingen?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=KIXOv-oU4tE

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening