Ga naar content

3x Spoofing - Hoofdstraat - Best

Drie spoofing zaken uit Best. Bekijk hier de beelden van de personen die allemaal 1 ding gemeen hebben: ze worden gezocht voor oplichting middels bankhelpdeskfraude.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Deze drie worden door de politie gezocht in verband met cybercrime. Waarschijnlijk behoren ze tot een grotere groep criminelen, die er veel tijd en energie in steken, om mensen ervan te overtuigen hun gevoelige bankgegevens door te geven. Het kan een slachtoffer zomaar duizenden euro’s kosten.

Trap er niet in!
Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen.

Help ons mee de daders op te pakken. Maar vergeet niet dat u zelf ook veel kunt doen om dit te voorkomen. Allereerst gewoon nooit bankgegevens doorgeven via de telefoon, nooit. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.

Vragen

Herkent u EEN of meerdere mensen op de beelden? Weet u waar de politie ze kan vinden? Geef uw tips door via 0800 6070, of anoniem via 0800 7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening