Ga naar content

Explosieven op auto in IJsselstein

Op de Landingsplaats 3 in IJsselstein in de nacht van woensdag 8 juni op donderdag 9 juni 2022 werd er een melding gedaan van een vernieling van een auto. De auto is ogenschijnlijk vernield door een explosie. Op een van de ramen is een brief gevonden waarop een QR-code en tekst staat. Opmerkelijk is dat in de nacht daarvoor óók een explosief op een auto is aangetroffen met daarbij een brief.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van 7 juni op 8 juni werd er een zelfgemaakt explosief aangetroffen op een auto, die geparkeerd stond aan de Nasahof. Rond 02:45 vond de eigenaar van de auto het zelfgemaakte explosief. De EOD heeft het onderzocht en onschadelijk gemaakt. 

Van de mogelijke dader is er een summier signalement:

  • Man
  • 1.80 - 1.90 meter lang
  • Donkerkleurig trainingspak met capuchon
  • Lichtkleurige schoenen

Opvallend is dat in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni een explosief is ontploft op een auto die geparkeerd stond aan de Landingsplaats. Tussen 03:30 en 04:00 werd er in de omgeving een knal gehoord. Waarschijnlijk ging het om een explosief dat op de auto bevestigd was. Op de auto, zat net als op het voertuig van de nacht ervoor, een brief bevestigd. Daarin stond een QR-code en werd er geld geëist. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben, wordt onderzocht. 

 

Vragen

Wie weet wie er achter deze explosie zit?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening