Ga naar content

Spoofing - Goirle - Berkel-Enschot

Op 15 juli 2021 werden twee bejaarden in de regio Tilburg het slachtoffer van bankhelpdeskfraude door oplichters die zich uitgaven als medewerkers van de bank,.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een 82-jarige bewoner in Goirle werd donderdagmiddag 15 juli 2021 gebeld door een man die zich uitgaf als helpdeskmedewerker van de RABO bank.  De oplichter die het bankrekeningnummer van de aangever kon opnoemen vertelde hem dat er al twee keer geprobeerd was om geld van die rekenoing op te nemen. Ze moesten daarom snel handelen. Het slachtoffer moest zijn bankapp openen en onder meer de daglimiet verhogen. Daarna werd de bankpas door een zogenaamde medewerkster van de bank opgehaald. Het ging om een blank meisje met donker haar circa 16 jaar.  Kort daarna ontdekte de Goirlenaar dat er duizenden euro's van de rekening waren opgenomen.  

Dezelfde middag wordt ook een 80-jarige vrouw uit Berkel-Enschot het slachtoffer van helpdeskfraude ook wel Spoofing genoemd.  Ook zij werd gebeld door een oplichter die zogenaamd belde namens de RABO bank. Zij moest inloggen op haar rekening en ook haar pas werd opgehaald waarna duizenden euro's werden opgenomen. 

We hebben beelden van een twee geldopnames in Tilburg van een vrouw en van een man die in Amsterdam kleding met een van de buitgemaakte pasjes afrekent. 

 

 

 

 

 

Vragen

Dagelijks trappen mensen in de val van sluwe criminelen die met smoesjes mensen zo bang maken dat er iets met hun rekening is, dat ze alle gegevens en zelfs de bankpas afgeven. Nooit doen dus. Belangrijkste vraag nu is: wie zijn dit?

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=2dzgj7udWZw

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening