Ga naar content

Onderzoek naar overleden man in water

In het water van het Valleikanaal is het lichaam gevonden van de 48-jarige Mariusz Siemek uit Polen. Hij is door verdrinking om het leven gekomen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Mariusz Siemek was sinds oktober 2021 in Nederland en werkte als arbeidsmigrant in het Westland. Sinds afgelopen zomer leidde hij een zwervend bestaan in Veenendaal. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en sliep zo nu en dan in een parkje aan het Coornhertpad. Buurtbewoners hadden af en toe contact met hem.

Sectie
Op maandagochtend 5 september wordt zijn lichaam uit het water van het Valleikanaal gehaald, ter hoogte van de Raadhuisstraat. Uit sectie blijkt dat Siemek is verdronken. Ook had hij een hoog alcoholpromillage in zijn bloed. De politie probeert helder te krijgen hoe hij in het water is belandt, om een misdrijf uit te sluiten.

Bewakingsbeeld
Op bewakingsbeeld van het centrum van Veenendaal is te zien dat hij op donderdagavond 1 september, dus 4 dagen voordat z'n lichaam gevonden is, door het centrum loopt, ter hoogte van het horecaplein aan de JG Sandbrinkstraat. Hij heeft een grote gele boodschappentas bij zich.

Dekamarkt
Die tas is vermoedelijk van supermarktketen Dekamarkt. De volgende ochtend, dus vrijdagochtend, is de tas gezien door een getuige, in de berm aan de kant van de Raadhuisstraat. Aan het einde van de middag kwam de getuige er weer langs en toen was de tas weg. In de tas zaten vermoedelijk wat persoonlijke eigendommen van Mariusz. Dat zouden kledingstukken kunnen zijn, maar ook telefoons. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hij in het bezit was van 2 mobiele telefoons. Die zijn tot op heden nog niet aangetroffen.

Telefoons
Mocht iemand de tas meegenomen hebben of ergens hebben gezien dan komt de politie graag in contact. Dat geldt ook als iemand recentelijk één of beide telefoons in bezit heeft gekregen of weet waar die telefoons nu zijn. Ook wil de politie graag weten wie Siemek voor het laatst gezien heeft.

Vragen

Wie heeft meer informatie over het overlijden van het slachtoffer?

Wie heeft de gele DEKAMARKT tas gezien na vrijdag 2 september?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening