Ga naar content

Wie plunderde de rekeningen van twee bejaarde slachtoffers?

De man op de foto plunderde op 5 september de rekening van twee bejaarde slachtoffers in Dordrecht en in Zwijndrecht. Omdat hij mogelijk minderjarig is, laten we hem nu nog onherkenbaar zien en krijgt hij de kans zich zelf te melden. Doet hij dat niet en wordt hij niet herkend, bijvoorbeeld aan de hand van zijn kleding? Dan is deze verdachte binnenkort hier misschien wel herkenbaar in beeld!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op 31 augustus kreeg een 87-jarige vrouw uit Dordrecht een onverwacht telefoontje. Volgens een zogenaamde bankmedewerker zou er geprobeerd zijn om 500 euro van haar rekening af te halen, maar dat zou volgens diezelfde medewerker makkelijke opgelost kunnen worden. Ze hoefde alleen maar haar pincode door te geven en haar pasje zou worden opgehaald. Dat gebeurde kort daarna: haar rekening werd voor 2000 euro geplunderd, deels via een geldautomaat en deels via aankopen in een winkel.

Nieuw pasje
Op 5 september werd ook een 81-jarige vrouw uit Zwijndrecht gebeld zoor een zogenaamde medewerker van de bank. Hij vertelde haar dat ze een nieuw pasje zou krijgen en dat de oude zou worden opgehaald. Al tijdens het telefoongesprek werd er bij haar aangebeld door een jongeman die het pasje daadwerkelijk kwam ophalen. Korte tijd daarna was er voor meer dan 2000 euro van haar rekeningen gehaald, ook nu via een geldautomaat en in een winkel.

Bureau Rijnmond
In beide gevallen lijkt één en dezelfde dader verantwoordelijk voor het leeghalen van de rekeningen van de slachtoffers. Wie kent of herkent aan de hand van de foto? Of wie heeft andere informatie die leidt naar de dader?
Wilt u meer (bewegende) beelden van deze dader zien? Kijk naar de uitzending van Bureau Rijnmond van 29 september en klik hier.

 

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: