Ga naar content

OPGELOST - Spoofing met diefstal Claes Berchemstraat Eindhoven

In Eindhoven werd een 89-jarige vrouw opgelicht door een nepbankmedewerker. De vrouw werd opgebeld met de smoes dat er iets mis was met haar bankrekening. Drie uur lang wordt de vrouw aan de praat gehouden tot er iemand aan de deur komt om haar bankpas en pincode op te halen. In de tijd dat ze de vrouw aan de lijn houden kon de man in huis lades en kasten doorzoeken. Hij gaat er niet alleen vandoor met haar bankgegevens maar ook met geld en sieraden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Goed nieuws, de identiteit van de verdachte is met jullie hulp bekend geworden. Iedereen bedankt voor het meedenken.

Omschrijving

We laten duidelijke beelden zien van de man die dus met de pas van de 89-jarige vrouw pint. We hebben maar een vraag: wie is dit? Laat het ons weten. Tip online of bel met 0800-6070. 

Spoofing ofwel oplichting door nepbankmedewerkers. Elke keer weer zijn het de ouderen onder ons die het makkelijkst slachtoffer worden van dit soort criminelen. Uw bank zou u nooit op deze manier op bellen. Laat staan dat er iemand van de bank bij u aan de deur komt om uw bankpas op te halen. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: trap er niet in en geef nooit uw bankgegevens af!  

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=mJw6v7hjlhc

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=9JUBQtWDIoY

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: