Ga naar content

Vernieling woning - Plevierweide - Baarn

De politie onderzoekt een incident waarbij in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari bij een woning aan de Plevierweide in Baarn een stuk vuurwerk ontplofte. Daarbij ontstond schade aan de woning. Mogelijk heeft dit te maken met een conflict dat de zoon van de bewoners heeft met anderen. Er zijn beelden van de verdachten. Wie zit er achter de explosie?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari klinkt er tegen 01:30 uur een flinke knal bij de woning. Die raakt flink beschadigd door de ontploffing. Uit onderzoek blijkt dat het vermoedelijk een stuk vuurwerk was.

Gelukkig raakte er niemand gewond, maar de schrik zit er goed in bij de bewoners. Het had ook echt anders kunnen aflopen en daarom neemt de politie dit soort aanslagen op woningen hoog op. Er is bewakingsbeeld waarop twee mannen te zien zijn.

Bewakingsbeeld
De mannen lopen in de richting van de Plevierweide. Na de explosie pikt een deurbelcamera ze op als ze voorbij rennen. En we zien ze rennen in de richting van waar ze vandaan kwamen. De schade aan de voordeur en het halletje is groot. Het hele deurkozijn is ontzet en moet vervangen worden.

Motief?
Een mogelijkheid is dat het te maken heeft met een conflict dat de zoon van de bewoners heeft met anderen. Maar andere scenario's staan ook open.

Vragen

Weet jij wie er achter de vuurwerk explosie zit?

Weet je waarom het door de brievenbus werd gegooid?

Weet jij wie er op de beelden staan?

Heb je misschien camerabeelden waar de verdachten op te zien zijn en deze nog niet gedeeld met de politie? Doe dit dan alsnog.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=bJ-OUKzvDv8

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening