Ga naar content

Explosie - Liendertseweg - Amersfoort

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei rond 02.30 uur explodeert een explosief bij een huis aan de Liendertseweg. De bewoners zijn op dat moment niet thuis en gelukkig raakt er niemand gewond. De recherche komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of meer weten van het incident.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Er ontstond door de explosie schade aan de voorzijde van de woning. Een nacht eerder vond er eveneens een explosie plaats bij de voordeur van de woning. Deze werd vrijdagavond 12 mei pas gemeld aan politie.

Uit onderzoek blijkt dat beide explosies rond hetzelfde tijdstip - 02.35 uur – plaatsvonden. In het huis was niemand tijdens de explosies aanwezig. En niemand raakte gewond. Wel ontstond er bij de voorzijde van het huis schade. De explosies zijn door een nog onbekend explosief veroorzaakt. De forensische opsporing doet onderzoek hiernaar.

De politie doet onder andere buurtonderzoek en vraagt eventuele getuigen of personen met meer informatie en/of camerabeelden om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.  

Vragen

Wie heeft er camerabeelden?

Wie weet er meer over de explosies?

Heb je een idee wie er achter zit of waarom? 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening