Ga naar content

Mishandeling en beroving - Het Spoor - Houten

Zaterdagnacht 20 mei, omstreeks 00:30 uur, lopen twee mannen op “Het Spoor” richting “Molenland” om naar hun verblijf te gaan. Onderweg komen zij twee scooterrijders tegen, waarna beide mannen uit het niets ernstig worden mishandeld en worden beroofd. Er staan ook twee meiden met een fiets bij de verdachten. Wie heeft er meer informatie over deze mishandeling?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Afgelopen zaterdag 20 mei, rond 00:30 uur, zijn twee Belgische mannen (45 en 47 jaar) onderweg naar hun verblijf aan de Molenland in Houten, nadat ze met vrienden in Utrecht zijn geweest. De mannen zijn net door een tunnel gelegen aan "Het Spoor" als zij twee scooterrijders tegenkomen. Wanneer de scooterrijders de mannen passeren, keren zij kort daarna terug om te vragen waar de mannen naartoe keken. Eén van de mannen krijgt vervolgens een harde klap op zijn jukbeen, waarop de slachtoffers besluiten weg te rennen.

De slachtoffers weten de mannen op de scooter kort te ontkomen, maar worden ingehaald. Eén slachtoffer wordt de struiken ingeduwd, waarna hij ernstig wordt mishandeld. De verdachte duwt en trekt aan de rugzak van het slachtoffer, weet de rugzak te bemachtigen en vertrekt. Het andere slachtoffer staat op dat moment oog-in-oog met de andere scooterrijder. Dit slachtoffer wordt bij zijn handen vastgepakt, waarna hij een harde kopstoot krijgt van de scooterrijder die op dat moment zijn scooterhelm nog op heeft. Daarna besluit ook deze verdachte te vertrekken. Het slachtoffer ziet dat één van de verdachte de tas van zijn partner heeft en besluit nog een poging te wagen om er achteraan te rennen en ziet dan dat er twee meiden op een fiets bij de verdachten staan. Hij roept tegen hen om de politie te bellen, maar die besluiten geen actie te ondernemen. Het vermoeden is er dat deze twee meiden bij de scooterrijders horen. Ze vertrokken allen richting station Houten.

Tip anoniem
Heeft u op zaterdagnacht 20 mei 00:30 uur iets gezien, gehoord of heeft u (camera)beelden rondom de omgeving van “Het Spoor”? Upload dan je beelden via onderstaande link. Weet jij meer hierover? Bel dan 0900 – 8844. Doe je dit liever helemaal anoniem, zonder dat iemand erachter komt? Bel dan 0800 – 7000.

Signalement scooterrijder 1:
-      Man;
-      19 – 20 jaar oud;
-      1,70M – 1,80M lang;
-      Mager gezicht;
-      Grote ogen;
-      Lichte huidskleur;
-      Breed, gespierd postuur;
-      Volledig in het donker gekleed;
-      Droeg een zwarte helm.

Signalement scooterrijder 2:
-      Man;
-      19 – 20 jaar oud;
-      1,80M – 1,90M lang;
-      Lichtkleurige ogen;
-      Lichte huidskleur;
-      Zwarte kleding;
-      Donkere helm.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=NUkLnJTKSG8

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening