Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Waar kan ik vuurwerk kopen?

Vuurwerk mag verkocht worden op 29, 30 en 31 december. Als één van deze dagen op een zondag valt, mag er op die dag geen vuurwerk verkocht worden. Het is in dat geval wel toegestaan vuurwerk te (ver)kopen op 28 december. Vuurwerk is op verschillende plekken te koop. In het buitenland, op het internet, in jouw woonplaats. De vraag is: mag het? Op internet wordt veel vuurwerk aangeboden, maar koop dat niet!

Vuurwerk mag je alleen in Nederland kopen bij de officiële vuurwerkverkooppunten. Dat zijn meestal gewone winkels die aan het einde van het jaar ook vuurwerk verkopen. Ze zijn vaak te herkennen aan grote aanplakbiljetten waarop staat: "VUURWERK TE KOOP". De vuurwerkverkoper mag het vuurwerk alleen aan je afgeven in de verkoopruimte van de winkel. Je kunt het beste gewoon vuurwerk kopen in die erkende vuurwerkwinkels en dit eventueel bestellen. Het vuurwerk ophalen mag alleen de laatste 3 dagen van het jaar.

Hoe herken ik een erkende vuurwerkwinkel?

Een erkende vuurwerkwinkel, die legaal vuurwerk mag verkopen, heeft toestemming of een vergunning gekregen van de gemeente en/of de provincie. Dat is op het raam vaak duidelijk te zien door de tekst "Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden".