Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

YouTube-serie Blauwe koppels

Vanaf 8 september is op het landelijke YouTube-kanaal van de politie de serie ‘Blauwe koppels’ te zien. De zevendelige YouTube-serie geeft een bijzonder kijkje in de keuken van de politie. Een half jaar lang volgen de makers, van wie de meesten op de communicatieafdeling van de politie werken, drie koppels uit Zuid-Holland die naast collega’s, ook familie of vrienden van elkaar zijn.

Naast incidenten tijdens de noodhulp, zoals een poging tot zelfdoding, lachgasverslaving en winkeldiefstal, wordt een andere kant van het politiewerk belicht. Wekelijks komen er in Rotterdam-Zuid meldingen binnen over verwarde personen en ook bij de arrestantenverzorging in Rotterdam-West is het vaak snel schakelen. Tijdens de ME-trainingen worden Annejolien en Nadia voorbereid op hun diensten. Wat hebben ze al meegemaakt en hoe gaan ze hiermee om?

In de serie maakt de kijker kennis met Harun en Nadia (maatjes), Annejolien en Nicole (getrouwd) en Robin en Melissa (getrouwd). De serie geeft een realistisch en compleet beeld van het werken bij de politie, waarbij de kijker de personen achter het uniform leert kennen.

Blauwe Koppels

8 september 2022, 16.00 uur op het YouTube-kanaal van de politie

Contactgegevens voor (pers)vragen

Redactie-communicatie@politie.nl o.v.v. ‘Blauwe koppels’
Link persmap

Dit zijn de agenten die meedoen aan de serie Blauwe Koppels
Het team van Blauwe Koppels