Ga naar content
Mijn buurt: 
1011MT +0.5km
    Verander locatie

    Onderzoek dood Giovanni Rafael Slijters

    Op zaterdag 20 juli 2013 rond 04:35 uur wordt op de Oudeschans in het centrum van Amsterdam na een ruzie Giovanni Rafael Slijters (27), roepnaam Gio, uit Diemen in zijn hals gestoken. Hij overlijdt niet veel later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Gio gaat die avond en nacht van 20 juli stappen in de Leidsepleinbuurt. Zo tussen 04.00 uur en 04.30 uur duikt Gio op bij een groepje mensen bij een bankje op de Sint Antoniesluis. Getuigen zien dat ze tegen 04.30 uur vertrekken via de Snoekjesgracht naar de Oudeschans. De groep bestaat dan uit vijf a zes mensen, waaronder enkele vrouwen en Gio.

    Ruzie

    In een donkere hoek op de Oudeschans in de Nieuwmarktbuurt ontstaat een ruzie die al snel escaleert waarbij Gio wordt gestoken. Hij loopt terug naar de Sint Antoniesluis waar hij in elkaar zakt. Omstanders waarschuwen de hulpdiensten die hem nog proberen te reanimeren, maar hij verliest veel bloed. Vlak na aankomst in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis overlijdt hij.

    Verdachte

    Op de Oudeschans is een belangrijk spoor gevonden dat zeer waarschijnlijk afkomstig is van de dader. Het leidde naar een man (33) uit Amsterdam en die werd op vrijdag 26 juli aangehouden. Ondanks dat er een verdachte vastzit heeft de politie nog niet vast kunnen stellen wat er zich precies heeft afgespeeld. Zowel voor zijn nabestaanden als voor de buurtbewoners is het belangrijk dat er precies wordt achterhaald wat er is gebeurd en wie wat heeft gedaan

    Groepje

    Daarnaast is nog altijd niet duidelijk wie er in het groepje zaten waarmee Gio van het bankje op de Sint Antoniesluis naar de Oudeschans liep. De politie heeft inmiddels met de vrouwen gesproken maar wie de andere mannen waren is nog niet duidelijk. Het is heel belangrijk dat de politie daar meer informatie over krijgt.

    Moordwapen

    Ondanks intensief speurwerk in de buurt is het moordwapen nog altijd niet gevonden. De politie doet een beroep op iedereen die een steekwapen na die nacht heeft gevonden. Of misschien zagen mensen dat de dader het in een gracht gooide om er zo snel mogelijk van af te komen.

    Joggingpak

    De politie heeft op het Zuiderkerkhof, enkele tientallen meters van de plek vandaan waar Gio werd gevonden een blauw joggingpak aangetroffen. Het is nog niet bekend hoe dat daar gekomen is en van wie het is. Het kan zijn dat iemand uit het groepje dat bij de ruzie betrokken was het op zijn vlucht daar heeft achtergelaten. Het is van het merk Bijenkorf Collection in de maat small.

    Coffeeshop

    Bewakingscamera’s van de coffeeshop op de hoek van de Sint Antoniesluis en de Sint Antoniebreestraat filmden een aantal mensen die op die fatale avond in de buurt waren en mogelijk belangrijke informatie hebben over de gewelddadige dood van Gio Slijters. De politie wil graag met deze mensen in contact komen.

    Getuige 1

    Om te beginnen zoekt de politie een man met een grote bos rastahaar en gekleed in een spijkerjack en een spijkerbroek. Hij was iets na 03.50 uur op de Sint Antoniesluis.

    Getuige 2

    Bijna een half uur later, om ruim 04.17 uur loopt een wat forse man. Hij draagt een kledingstuk over zijn schouder dat oranje lijkt maar de camera kan de kleur vervormd hebben.

    Getuige 3

    Twee minuten later komt een man met pet en tas in beeld.

    Getuige 4

    Weer een paar minuten later loopt een man met lichte trui, donkere broek en spijkerjack voorbij.

    Getuige 5

    Bijna 04.45 uur, zo’n 10 minuten nadat Gio daar vlakbij in elkaar zakte, wordt een man met kortgeschoren haar en een donkere donsjas gefilmd.

    Getuige 6

    Tegen 04.50 uur kwam een man met lang haar en donkere jas op de Sint Antoniesluis kijken wat daar allemaal aan de hand was.

    Bewakingsbeelden getuiges

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=oLQz_Lk6UQk

    Vragen

    1. Wie is er op zaterdag 20 juli 2013 rond 04:35 uur getuige geweest van de ruzie en/of steekincident op de Oudeschans in het centrum van Amsterdam waarbij Giovanni Rafael Slijters (27) om het leven komt?
    2. Wie heeft er tussen 04.00 uur en 04.30 uur Gio en het groepje mensen bij het bankje op de Sint Antoniesluis gezien?
    3. Wie heeft het groepje mensen naar de Oudeschans zien lopen?
    4. Wie heeft er meer informatie over een mogelijke aanleiding voor de ruzie en/of steekincident?
    5. Wie heeft er meer informatie over de mannen in het groepje?
    6. Wie heeft het moordwapen gevonden of weet waar het is?
    7. Wie herkent het joggingpak of heeft gezien dat iemand dat die nacht droeg?
    8. Wie herkent zichzelf in één van de getuige oproepen?

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Op de hoogte blijven via RSS

    Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

    RSS feed Onderzoek dood Giovanni Rafael Slijters