Ga naar content
Mijn buurt: 
Bellinistraat, 2901KA Capelle aan den IJssel +5.0km
    Verander locatie

    Moord op Pepijn van der Velden

    Donderdagavond 14 februari omstreeks 23.45 uur kwam er een melding binnen van een voorbijganger dat een auto, een groene Daihatsu Grand Move, in tegengestelde richting op de rijweg aan de Aalbes in Rotterdam stond. Agenten troffen daar het levenloze lichaam aan van de 32-jarige Pepijn van der Velden uit Valkenswaard. De vader van drie kinderen kwam door vuurwapengeweld om het leven.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Pepijn noemde zichzelf ook weleens Jerry. Daarnaast had hij ook nog andere bijnamen, zoals Mimi, Piet, Gappie en Pep. Hij verbleef met regelmaat in de omgeving van Dordrecht en in België.

    Onderzoeksvragen voor getuigen omgeving Aalbes;

    • Was u donderdagavond na 22.00 uur in de omgeving van de kruising van de Aalbes met de President Wilsonweg?
    • Heeft u toen de groene Daihatsu gezien?
    • Was u getuige van het schietincident of heeft u iets ongewoons gehoord?
    • Heeft u die avond verdachte of voor u ongewone omstandigheden/ personen gezien die met dit misdrijf te maken zouden kunnen hebben?

    Onderzoeksvragen i.v.m. contacten Pepijn;

    • Kende u Pepijn of sprak u weleens met hem?
    • Weet u met wie hij omging?
    • Weet u waar hij zich (dagelijks) mee bezighield?
    • Of heeft u anderszins informatie van belang voor het onderzoek?

    Onderzoeksvragen algemeen;

    Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Pepijn die bewuste donderdag 14 februari omstreeks 21.30 uur vanuit Valkenswaard is vertrokken. De meest aannemelijke route is dat hij via de A16 richting Rotterdam Ommoord reed, maar uit onderzoek blijkt dat hij vanaf de A16 de A15 is opgereden. Onbekend is nog altijd waarom hij die route heeft gereden. Het team komt graag in contact met mensen die hier een verklaring voor hebben.

    Daarnaast heeft het onderzoeksteam tot nu toe nog geen aanleiding kunnen vinden waarom Pepijn zich in de wijk Ommoord bevond. Uit onderzoek is niet naar voren gekomen of hij vaker in die omgeving kwam, bekenden in de wijk had wonen of slechts eenmalig een afspraak had met zijn eventuele moordenaar(s). Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die hier meer over kunnen vertellen.

    Beloning

    De hoofdofficier van justitie looft dan ook een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van dit misdrijf.

    Belangrijke anonieme getuige gezocht
    Eerdere aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde in totaal 15 tips op. Daarnaast ontving het onderzoeksteam na afloop van de uitzending een anonieme brief. De briefschrijver gaf aan dat Pepijn weleens in Capelle aan den IJssel kwam en de schrijver gaf aan interessante informatie voor het team te hebben. De politie komt graag in contact met deze brievenschrijver.

    Heeft u informatie?

    Alle informatie over de dader(s) van deze moord en het motief is nog steeds welkom. Heeft u informatie over dit misdrijf? Neemt u dan contact op met het onderzoeksteam via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-42840904.

    Aandacht in de media

    In maart toonde het tv-programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan het misdrijf. Bekijk de reconstructie via Youtube; http://www.youtube.com/watch?v=ew6l2DZaio8 

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Op de hoogte blijven via RSS

    Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

    RSS feed Moord op Pepijn van der Velden