Ga naar content
Mijn buurt: 
Lansingerland, Nederland +5.0km
    Verander locatie

    Onderzoek vermissing Ricardo Kooij

    Sinds donderdag 13 juni 2013 wordt de Ricardo Kooij (24), bijgenaamd Nook of Nookie, uit Rotterdam vermist. Hij heeft die avond voor het laatst telefonisch contact gehad met een vriendin die hem op 1 juli 2013 als vermist opgaf bij de politie. Begin augustus kreeg de politie aanwijzingen dat Ricardo slachtoffer is geworden van een geweldsmisdrijf.

    Omschrijving

    Zoektocht
    Op donderdag 12 september is de politie met lijkhonden en sonarapparatuur in en om de Zevenhuizerplas bij Rotterdam gaan zoeken naar het lichaam van Ricardo Kooij. Helaas vergeefs, want het lichaam van Ricardo werd niet gevonden.

    Slachtoffer
    Ricardo Kooij groeide op bij zijn alleenstaande moeder in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Ricardo is een vrolijk, maar geen gemakkelijk kind. Hij heeft ernstige ADHD waardoor hij op school, maar ook thuis, lastig te handhaven is. Al jong begint hij harddrugs te gebruiken, waarop zijn moeder uiteindelijk niet anders kan dan hem het huis uitzetten.

    Maaszicht
    Vanaf dat moment leidt Ricardo een zwervend bestaan. Nu en dan slaapt hij bij vrienden, die hij vooral vindt in kringen van harde-kern Feyenoordsupporters. En af en toe brengt hij ook een nachtje door in pension Maaszicht, de dak- en thuislozenopvang aan de Rotterdamse Walenburgerweg.

    Slaapplaats
    Ricardo komt regelmatig bij een vriend over de vloer die aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam woont. Ricardo voelt zich er goed thuis, maar op geen van zijn slaapplaatsen verblijft Ricardo langere tijd achter elkaar. Soms verdwijnt hij zelfs een tijdje helemaal, niemand weet waar hij dan is of waar hij slaapt.

    SportsWorld
    Ricardo vertrekt op donderdag 13 juni in de loop van de ochtend vanuit de woning van zijn vriend aan de Zevenkampse Ring naar Winkelcentrum Alexandrium. Rond 11.30 uur wordt hij gezien bij de SportsWorld. Hij heeft dan vier plastic tassen bij zich waarvan één van de SportsWorld met daarin vermoedelijk een schoenendoos.

    NewYorker
    Daarna gaat hij terug naar het huis aan de Zevenkampse Ring en brengt dan volgens getuigen onder andere een lelijke goudvis mee. Ook zou hij nieuwe kleren hebben gekocht bij de NewYorker.

    Metrostation
    Om 14.30 uur die donderdagmiddag ziet iemand hem met een fles Licor 43 op metrostation Ambachtsland, niet ver van de Zevenkampse Ring vandaan. Hij draagt dan een bruine broek, een grijs vest en goedkope sportschoenen, de kleren die hij vermoedelijk die ochtend heeft gekocht. Waar hij naartoe gaat is niet bekend.

    Laatste gesprek
    ‘s Avonds zien verschillende mensen hem weer in het huis van de vriend aan de Zevenkampse Ring. Later op de avond, rond 22.00 uur, heeft Ricardo nog kort telefonisch contact met een vriendin die hem op 1 juli als vermist zal opgeven.

    Aanhoudingen
    Begin augustus krijgt de politie serieuze informatie dat Ricardo Kooij slachtoffer zou zijn geworden van een geweldsmisdrijf. Op basis van die informatie wordt op 14 augustus de bewoner (41) van het huis aan de Zevenkampse Ring aangehouden. In het huis wordt bloed gevonden van Ricardo en de politie concludeert dat Ricardo zeer waarschijnlijk niet meer in leven is. Op 10 september wordt een tweede verdachte aangehouden, een man (25) uit Capelle aan den IJssel. Deze man is inm iddels heengezonden, maar blijft nog wel verdachte.

    Ruzie
    De politie denkt dat Ricardo Kooij slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen ruzie in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni. De volgende dag begon het evenement Rotterdam Unlimited. Het lichaam van Ricardo is mogelijk al ergens diezelfde nacht of een aantal dagen later, uit het huis weggehaald en ergens verborgen of begraven. Het kan bijna niet anders of iemand moet daarvan iets gezien hebben. Mogelijk is Ricardo’s kleding apart van zijn lichaam ergens gedumpt.

    Bel de politie
    Voor het onderzoek, maar zeker ook voor de nabestaanden is het belangrijk om het lichaam van Ricardo Kooij te vinden. Wie informatie over de vindplaats van het lichaam heeft, kan bellen naar 0800-6070. Meld daarbij dat u belt over het TGO Zevenkamp van de politie in Rotterdam. De politie wijst er nadrukkelijk op dat mensen met informatie over het lichaam van Ricardo Kooij ook kunnen bellen naar het Team Criminele Inlichtingen 079-345 8 999. Hun informatie zal dan desgewenst anoniem worden behandeld.

    Reacties

    Politie Eenheid Rotterdam: 0800-6070 (gratis)

    Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

    Team Criminele Inlichtingen : 079-345 8 999

     

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Op de hoogte blijven via RSS

    Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

    RSS feed Onderzoek vermissing Ricardo Kooij