Ga naar content
Mijn buurt: 
Rotterdam +5.0km
  Verander locatie

  Steekpartij Aegidiusstraat

  Een 31-jarige man en een 29-jarige vrouw raakten op zaterdag 8 juni 2013 rond 00.55 uur ernstig gewond bij de steekpartij aan de Aegidiusstraat in Rotterdam. De vrouw verloor door het steekincident haar ongeboren kind.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Direct na het steekincident startte de politie een grootschalig onderzoek. Uitgebreid rechercheonderzoek en aandacht in de media leidden destijds niet tot een oplossing van het misdrijf. Dankzij nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek kon dinsdag 4 februari 2014 in een woning in Rotterdam een 32-jarige man aangehouden worden. Het gaat om het mannelijke slachtoffer in deze zaak. Deze man is nu aangehouden als verdachte in het onderzoek.

  Eerdere communicatie over het onderzoek:

  Motief
  De daders hebben geld meegenomen maar ze hebben ook heel bewust op de slachtoffers ingestoken. Bij de vrouw in haar buik, maar ook in haar gezicht heeft ze twee snijwonden. In allebei haar wangen één. Het zijn twee bijna identieke wonden en het lijkt erop alsof er heel bewust op deze manier in haar wangen is gesneden. Dat is op zich vreemd want waarom hebben de daders dit gedaan als ze alleen uit waren op geld? Juist door die opvallende verwondingen in haar gezicht en in de buik wordt er rekening gehouden met andere scenario’s dan een beroving.

  Route
  Voorlopig lijkt het er niet op dat de slachtoffers gevolgd zijn. Op geen van de bekeken camerabeelden zijn de mogelijke daders te zien. De slachtoffers waren onderweg van de Oude Haven naar de Aegidiusstraat. Ze zijn via het Oostplein en de Oostzeedijk naar de Aegidiusstraat gelopen.

  Opwachten
  De daders hebben ze zich misschien al langere tijd opgehouden in de buurt van de Aegidiusstraat in de nacht van 7 op 8 juni. Dat kan opgevallen zijn. Maar misschien heeft iemand ze ook tijdens het steekincident gezien of na afloop ervan.

  Vlucht

  De daders zijn meteen weggerend in de richting van de Lusthofstraat, dat is vanaf de plek van het steekincident zeker een paar honderd meter lopen. Misschien heeft iemand de mannen daar al rennend gezien.

  Vindplek mes
  In de Aegidiusstraat, de vluchtroute van de daders, is hun mes een dag later teruggevonden achter een houten schutting op een braakliggend terrein.

  Mes

  Het is een zogeheten MacGyver-mes. Het is een mes dat in verschillende winkels wordt verkocht, maar het is toch wel een opvallend exemplaar. Het is belangrijk om te weten of iemand zo’n mes herkent in combinatie met de daders. Misschien is het mes in de periode voor 7 juni gekocht. Of het kan opgevallen zijn dat iemand na 8 juni dat mes niet meer in zijn bezit had.

  Opsporing Verzocht
  Het tv-programma Opsporing Verzocht toonde destijds een reconstructie van het steekincident. Bekijk de reconstructie via de site van Opsporing Verzocht; http://avro.nl/opsporingverzocht/Zaken/20130702/rotterdam_steekincident.aspx 

  Getuigenoproep
  Heeft u informatie over het steekincident? Neemt u dan contact op met het rechercheteam via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Steekpartij Aegidiusstraat