Ga naar content
Mijn buurt: 
1011MT +0.5km
    Verander locatie

    Beroving en mishandeling man (21) vanwege geaardheid

    Een 21-jarige man is in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari zwaar mishandeld, waarschijnlijk vanwege zijn seksuele geaardheid.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het slachtoffer bezocht die zaterdagavond met vrienden een homobar aan de Amstel in het centrum van Amsterdam. Rond twee uur die zondagochtend besloot de man naar huis te gaan en hield een taxi aan op de hoek bij de Halve Maansteeg. De taxichauffeur die hem daar ophaalt, vraagt even later op de Koningslaan om al zijn geld. De jongeman laat twintig euro voor de rit achter en rent weg, maar wordt dan in een grote SUV-achtige auto getrokken, uitgescholden voor “kankerhomo” en mishandeld. Uiteindelijk moet hij geld pinnen en aan ze afgeven, waarna de SUV wegrijdt.

    Samenwerking en geaardheid

    Het team dat deze zaak onderzoekt acht de mogelijkheid groot dat de taxichauffeur heeft samengespannen met de mannen in de grote SUV-achtige auto. Hij is opgepikt door de taxi aan de Amstel op een plek waar veel gaybars zitten. Mogelijk is hij vanaf daar ook al gevolgd door die grote SUV-achtige auto. Tijdens de mishandeling in die auto is de man een paar keer nadrukkelijk uitgescholden omdat hij homoseksueel is. Dus het lijkt alsof ze het heel bewust op hem hadden voorzien vanwege zijn geaardheid. 

     

     

    Taxichauffeur

    Het is mogelijk een Noord Afrikaanse man van een jaar of 30 a 35. Hij droeg die nacht een zwarte jas tot ongeveer op de knieën, met daaronder een zwart T-shirt. Hij reed in een donkerblauwe Mercedes, mogelijk een wat ouder model. De chauffeur lijkt niet voor één van de officiële wat grotere taxibedrijven te werken, zoals de Taxicentrale Amsterdam.

    SUV

    De twee mannen die achter de taxi aan reden, zaten in een donkere grote auto die een beetje leek op een Landrover of Kia Sorento (zie foto voor dit model). Er zaten twee mannen in, beiden vermoedelijk van Noord Afrikaanse afkomst en van 20 a 30 jaar oud die onderling Arabisch spraken.

    Kia Sorento

    Ingestapt

    Die nacht is het slachtoffer op de Amstel ter hoogte van de Halvemaansteeg in de taxi gestapt. Mogelijk hebben de daders op de Amstel al een tijdje staan wachten. Vanaf de Amstel zijn de twee auto’s richting de Koningslaan gereden. Vlak naast het Vondelpark is het slachtoffer kort voor 03.00 uur uit de taxi gevlucht en een stukje verderop in de donkerkleurige SUV getrokken.

    Kaartje locaties

    Pinnen

    De auto met het slachtoffer op de achterbank rijdt door naar de Zeilstraat. Hier moet hij rond 03.05 uur geld pinnen bij een geldautomaat terwijl de auto een stukje verderop staat te wachten.

    Zeilstraat geldautomaat

    Kaartje route Koningslaan> Zeilstraat

    Meer slachtoffers

    Er heeft zich iemand gemeld die iets soortgelijks heeft meegemaakt met een taxichauffeur die ook in een donkerkleurige Mercedes reed. Qua werkwijze kwam dat overeen met de gebeurtenissen in januari. Het is mogelijk dat het vaker is gebeurd en daarom willen we graag in contact komen met mensen die mogelijk ook slachtoffer zijn geworden, maar daar nog geen melding van hebben gemaakt.

    Roze in Blauw

    Mensen die ook met geweld vanwege hun geaardheid te maken hebben gehad, kunnen ook terecht bij Roze in Blauw. Dat is een speciaal team van de politie dat zich onder meer inzet voor de belangen van homoseksuelen.

    Vragen

    • Wie herkent de SUV-achtige auto in combinatie met de donkerblauwe Mercedestaxi en weet wie erin reden?
    • Wie weet mogelijk aan de hand van het signalement wie de taxichauffeur is?
    • Wie heeft de donkerblauwe Mercedes en mogelijk ook de SUV-achtige auto op de Amstel ter hoogte van de Halvemaansteeg gezien?
    • Wie heeft er kort voor 03.00 uur op de Koningslaan gezien dat de man in de auto werd getrokken?
    • Wie heeft rond 03.05 uur de SUV-achtige auto op de Zeilstraat gezien?
    • Wie is er mogelijk slachtoffer geworden van dezelfde daders?

    Tips

    Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

     

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Op de hoogte blijven via RSS

    Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

    RSS feed Beroving en mishandeling man (21) vanwege geaardheid