Ga naar content
Mijn buurt: 
Jan de Louterstraat, Amsterdam +2.0km
    Verander locatie

    Dood fietsenmaker Temel Kobya

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Op dinsdag 15 maart 2016 wordt Temel Kobya om het leven gebracht in zijn fietsenwinkel aan de Jan Tooropstraat. De politie is een Team Grootschalige Opsporing gestart en kan uw hulp bij het onderzoek goed gebruiken. In dit dossier leest u alle tot nu toe beschikbare informatie over de zaak. Bij het tabblad vragen vindt u de onderzoeksvragen die de rechercheurs hebben. Bij het tabblad media vindt u video's over de zaak, zowel in het Nederlands, het Turks en het Marokkaans. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Vul het tipformulier in of bel met de politie via 0800-6070. Anoniem melden kan ook, via Bel M: 0800-7000. Of bel het Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999.

    Dosyayı Türkçe olarak burada okuyabilirsiniz.
    وضع وربط هذه الفرضية بمكان الجريمة أثناء موت تايمل؟

    Op dinsdag 15 maart 2016 even na 12.30 uur wordt Temel Kobya (49) zwaargewond gevonden in zijn fietsenwinkel Kobya Fietsen aan de Karel Klinkenbergstraat 10, met een ingang aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam. Hij heeft meerdere steekwonden en is niet meer aanspreekbaar. Hulpdiensten proberen hem nog te redden, maar hij sterft ter plekke. De politie is een groot onderzoek gestart. Bij het tabblad media vindt u diverse video's over de zaak.

    Wie was Temel Kobya?

    Temel Kobya wordt op 15 augustus 1966 geboren in Vakfikebir in Turkije. In 1985 komt hij naar Nederland. De fietsenmaker trouwt in 1988 en krijgt 4 kinderen. Hij is zeer geliefd bij zijn gezin en in de buurt waar hij woont en werkt. 

    Werk

    Al sinds zijn 19e is Temel bezig met fietsreparaties. Van 2010 tot 2013 werkt hij in fietsenwinkel Tegendraads in Amsterdam. Hij deelt zijn kennis graag met anderen en heeft menig stagiair opgeleid. In 2013 opent Temel zijn eigen fietsenwinkel, Kobya Fietsen, aan de Karel Klinkenbergstraat, met een ingang aan de Jan Tooropstraat. In zijn kleine fietsenwinkel verkoopt hij tweedehands rijwielen en repareert hij fietsen van vooral buurtbewoners. Het is zo’n man die gratis voor kinderen even snel hun band plakt.

    Kobya fietsen

    De fietsenwinkel zit met de ingang aan de Jan Tooropstraat en kijkt achter uit op de Karel Klinkenbergstraat. Temel Kobya is achter in de zaak gevonden en waarschijnlijk ook daar neergestoken, dus het dichtst bij de Karel Klinkenbergstraat. 

    Getuigen

    De laatst bekende persoon die Temel heeft gesproken, heeft contact met hem op dinsdag 15 maart om 12.15 uur. Omstreeks 12.22 uur ziet een getuige iemand voor de deur van de fietsenwinkel, vermoedelijk Temel. Omstreeks 12.32 uur is hij zwaargewond gevonden. De periode tussen 12.22 uur en 12.32 uur is dus cruciaal. Er moeten in die tijd één of meerdere personen binnen zijn geweest. De politie wil graag alle mensen spreken die rond die tijd langs Kobya Fietsen zijn gekomen. 

    Paniek

    Er zijn klanten in paniek weggerend toen ze zagen dat er wat mis was. Ook die mensen wordt verzocht met spoed contact op te nemen, al is het maar om te voorkomen dat de politie denkt dat ze iets met de zaak te maken hebben.

    Motief nog onbekend

    De politie heeft niets kunnen achterhalen over een persoonlijk of zakelijk motief. De politie wil graag weten of er conflicten waren rond zijn werk, of in zijn privéleven. 

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening