Ga naar content
Mijn buurt: 
drachten +25.0km
    Verander locatie

    Politie onderzoekt schietincident Dronrijp

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Vragen van het onderzoeksteam

    Gaandeweg ons onderzoek hebben we al met veel mensen gesproken. We zijn echter nog steeds op zoek naar getuigen van zowel het schietincident als van het achterlaten van de auto  Het is natuurlijk mogelijk dat de verdachten het huis en/of de straat al eerder in de gaten hebben gehouden. Misschien is dat iemand opgevallen. Wie heeft voorafgaand aan het schietincident een voor hen onbekende auto in de buurt van de Dotinga Tun gezien? 

    Looproute naar vluchtauto

    De schutters zijn na het schietincident gelopen naar een auto die klaarstond op de Skoallanswei in Dronrijp.

    Looproute schutters

    Vluchtauto en vluchtweg

    Na het schietincident is de BMW met kenteken 68-KBN-7 vanuit de Skoallanswei teruggereden langs de woning van het slachtoffer. De bestuurder heeft Dronrijp verlaten via de Hearewei en de Rijksstraatweg richting Marssum. Het vermoeden is dat de vluchtauto via de paralelweg langs de N31 is gereden in de richting van Marssum. In Marssum is de auto langs het crematorium rechtdoor gereden naar It Aldlân.

    Vlucht-BMW

    Een getuige zag dat de BMW via de Sylsterdyk over de parallelweg langs de N31 is gereden richting It Holt bij Deinum. Vermoedelijk is de vluchtauto ter hoogte van de onderdoorgang van het Aquaduct lans de A31(ook wel bekend als Haak om Leeuwarden) opgehouden door een bestelbusje. Hierna is de auto via It Holt naar Deinum gereden.

    Uiteindelijk is de donkerkleurige stationcar neergezet op de Seine in Deinum. Hier is de auto in brand gestoken. Het bleek een gestolen auto te zijn. Wie heeft gezien dat de auto werd achtergelaten en/of in brand werd gestoken aan De Seine? De auto staat in een woonwijk vlakbij het station. In ons onderzoek houden we er rekening mee dat de verdachten zijn gevlucht in een andere auto maar ook dat ze mogelijk op de trein zijn gestapt. Mogelijk zijn de daders verder gereden in een donkerkleurige auto, BMW model sedan. 

    BMW

    Specifieke vragen

    *De vraagnummers corresponderen met de nummers op de kaartjes hieronder.

    1. Een getuige zag de donkerkleurige BMW 5-serie, type stationcar, op maandagochtend 2 oktober omstreeks 07.30 u in de Dotinga Tun te Dronrijp zien staan. Dit is voorafgaand aan het schietincident. Het vermoeden is dat er rond dat tijdstip meerdere buurtbewoners op straat zijn geweest. Zijn er meer mensen die deze auto hebben zien staan en iets kunnen vertellen over de inzittenden?
    2. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de schutters vaker in Dronrijp zijn geweest om hun actie voor te bereiden. Zijn er buurt- en/of dorpsgenoten die in de voorafgaande dagen opvallende voertuigen of personen hebben gezien?
    3. Zijn er nog mensen die iets kunnen vertellen over de schutters en/of het voertuig en waarmee de politie nog niet heeft gesproken?
    4. Zijn er mensen die de vluchtauto op de route tussen Dronrijp en Deinum hebben gezien en daarover informatie hebben voor het onderzoeksteam?
    5. De politie is met name op zoek naar de bestuurder van de bestelbus, waar de vluchtauto waarschijnlijk door is opgehouden op het traject tussen de Sylsterdyk en It Holt. Zie kaartje.
    6. Het is verder bekend, dat bij de entree van het dorp Deinum, in de buurt van de Spoorstrjitte op maandagmorgen wegwerkzaamheden plaatsvonden. De vluchtauto moest hier mogelijk uitwijken voor werkverkeer. Wie heeft dit gezien?
    7. Op de Seine in Deinum is de vluchtauto in brand gestoken door de daders. We zijn op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over het overstappen in een andere auto. Waarschijnlijk heeft deze auto daar die ochtend een tijdje gestaan. Ook is het mogelijk dat de daders in de voorafgaande dagen al eerder in Deinum en/of op de Seine zijn geweest in een van de genoemde voertuigen, of een andere auto. Mensen die daar meer van weten spreken we graag.
    8. Nadat de BMW stationcar in brand is gestoken, is een andere auto, vermoedelijk een donkerkleurige BMW sedanuitvoering, weggereden vanuit Deinum, via de Hegedyk  in de richting van de N31/A32. Wie heeft dit voertuig toen en/of  hierna nog gezien.

    *De vraagnummers corresponderen met de nummers op de kaartjes hieronder.

    Kaart Dronrijp

    Kaartje PD Deinum

    Heeft u meer informatie voor ons dat kan helpen bij ons onderzoek en heeft u nog niet met ons gesproken? Bel dan met 0900-8844, blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 079-3458 999.

    Heeft u meer informatie voor ons dat kan helpen bij ons onderzoek en heeft u nog niet met ons gesproken? Bel dan met 0900-8844, blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 079-3458 999.