Ga naar content
Mijn buurt: 
Rotterdam +5.0km
    Verander locatie

    Onderzoek naar wanordelijkheden Rotterdam rond demonstratie Turks consulaat

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Wederom twee aanhoudingen onderzoek Westblaak

    Een 17-jarige Rotterdammer en een 23-jarige man uit Enschede zijn maandag gearresteerd voor openlijke geweldpleging tijdens de wanordelijkheden die in nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart plaatsvonden op de Westblaak en omgeving in Rotterdam. Zij meldden zich zelf bij de politie nadat hun foto’s op politie.nl waren gezet.
    Donderdag 6 april wordt een nieuwe selectie beelden van verdachten gepubliceerd op politie.nl en in Bureau Rijnmond.

    Vier aanhoudingen
    Het tweetal wordt verdacht van het gooien van stenen naar politiemensen. Zij zijn na verhoor heengezonden en moeten zich later bij de rechter verantwoorden. Donderdag 30 maart is de eerste selectie foto’s  van 6 verdachten gepubliceerd op politie.nl.  Drie van de 6 verdachten zijn inmiddels gearresteerd. Hiermee komt het door het onderzoeksteam totaal aantal aangehouden verdachten op 4. Eerder meldde de man die tegen het hoofd van een politieman schopte zich al bij de politie.

    Onderzoek
    Een rechercheteam onderzoekt de wanordelijkheden die in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart plaatsvonden op de Westblaak en omgeving. Het onderzoek richt zich op alle strafbare feiten die zijn gepleegd rondom het escaleren van een demonstratie voor het Turks consulaat aan die straat in Rotterdam. Het gaat daarbij onder meer om het gooien van stenen naar politiemensen en vernielingen in de openbare ruimte.

    Publicatie beelden
    Uit het beschikbare beeldmateriaal is een eerste selectie van verdachten van openlijke geweldpleging gemaakt. Hun foto’s hebben op de interne communicatiekanalen van de nationale politie gestaan en staan sinds donderdag 30 maart op politie.nl.
    Op donderdag 6 april komen daar weer nieuwe beelden bij.  Wie betrokken is geweest bij de strafbare feiten  en publicatie wil voorkomen, kan zich tot 6 april vrijwillig melden bij de politie.
    Het onderzoeksteam heeft inmiddels enkele tientallen tips gekregen. Deze worden op bruikbaarheid onderzocht.

    Oproep beeldmateriaal
    Weet u wie betrokken zijn geweest bij de incidenten of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met onderzoeksteam ‘Westblaak’ op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
    Datzelfde geldt als u zaterdagavond 11 maart op de Westblaak of omgeving was en foto's en/of filmopnames heeft gemaakt waarvan u denkt dat deze relevant kunnen zijn voor het onderzoek. Deze kunt u hier uploaden

    Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTVRijnmond en wordt elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.