Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
reusel +5.0km
  Verander locatie

  Dood bejaarde weduwe Miet van Bommel

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Op woensdag 12 februari 1992, zo rond 08.30 uur, wordt de 84-jarige Miet van Bommel van der Aa dood aangetroffen in haar huis in het Brabantse Bladel.

  Miet was weduwe en had jarenlang met haar man café Van Bommel in Bladel gerund. Miet woonde aan de Sniederslaan in het centrum van Bladel, in het pand waar vroeger het café gevestigd was. Miet was alleenstaand en hulpbehoevend. Ze was slechtziend en één van haar benen was geamputeerd. Haar woon- en slaapkamer lag aan de voorzijde van het pand op de begane grond. Op dinsdagavond 11 februari 1992 kwam een wijkverpleegkundige om haar naar bed te helpen. De volgende ochtend, woensdag 12 februari 1992 vond de wijkverpleegkundige Miet dood op de vloer van haar kamer. Miet was seksueel misbruikt en met grof geweld om het leven gebracht. De dader had een raampje in de voordeur kapotgeslagen waardoor hij de deur kon openmaken en naar binnen gaan. Hij is ook via de voordeur weer weggegaan. Er was geen sprake van beroving of diefstal. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wie de dader is.

  Seksueel misbruikt

  We gaan er niet vanuit dat de dader per se een seksuele voorkeur heeft voor een bejaard slachtoffer, maar dat het meer te maken had met het feit dat Miet een weerloze vrouw was, een makkelijke prooi. We houden er rekening mee dat de dader weinig of geen seksuele ervaring had. Waarschijnlijk had hij weinig zelfvertrouwen en durfde hij geen contact te maken met meisjes en vrouwen van zijn leeftijd. Uit onderzoek naar vergelijkbare zaken blijkt dat het vaak jonge mannen zijn die dit soort misdrijven plegen. We denken dan ook dat de dader destijds tussen de 18 en 25 jaar oud was. Dat betekent dat hij nu tussen de 42 en 49 jaar oud zou zijn. Het is wel een schatting en het meest waarschijnlijk, maar we kunnen andere leeftijden ook niet uitsluiten.

  Vragen

  Wie kan het cold case-team van de politie Oost-Brabant helpen in het onderzoek? We zoeken dus een destijds jonge man, die nu waarschijnlijk tussen de 42 en 49 is, die in 1992 een link had met Bladel, verlegen was en waarschijnlijk weinig of geen seksuele ervaring had. En misschien zelfs vrouwen of meisjes begluurde. We willen met iedereen spreken die een vermoeden heeft wie de dader kan zijn. En ook met mensen die in de loop der jaren misschien geruchten hebben opgevangen over deze moordzaak. Wie is de man die de 84 jaar oude Miet van Bommel seksueel misbruikte en om het leven bracht? Heeft u zelfs maar een flauw vermoeden, laat dan van u horen. Er is destijds al een beloning van 15.000 gulden uitgeloofd voor de tip die leidt tot een oplossing van deze schokkende zaak. Die beloning is nu verhoogd naar 15.000 euro.

  DNA-onderzoek

  Het cold case team van de politie Oost-Brabant is nog volop bezig met het onderzoek naar de dood van Miet van Bommel. Zoals bekend kregen wij onder meer na uitzendingen in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant bijna honderd tips binnen. Die tips worden stuk voor stuk nagetrokken. Er werden ook namen genoemd van mensen die in de ogen van tipgevers mogelijk betrokken zouden zijn bij de dood van Miet van Bommel. Uiteindelijk is daar een aantal personen uit geselecteerd om DNA af te staan. Dat DNA wordt vergeleken met het DNA dat wij hebben verkregen uit technisch onderzoek. Het DNA-onderzoek is nog bezig en we verwachten dat in de loop van 2018 af te ronden. Over de resultaten valt op dit moment nog niets te zeggen. Zodra er ontwikkelingen zijn in het onderzoek dan melden wij die.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening