Ga naar content
Mijn buurt: 
    Verander locatie

    Gewonde vrouw aangetroffen in Het Bossche Broek

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update 12 mei 2018

    Bijna een jaar geleden op moederdag, 14 mei 2017, werd een zwaargewonde vrouw gevonden in Het Bossche Broek. Het onderzoek is nog steeds bezig. We willen nogmaals een oproep doen of er mensen zijn die vorig jaar tijdens de Mariamaand hebben gewandeld door het natuurgebied Het Bossche Broek. Liep u een bedevaart richting de Sint Jan in de vroege moederdagochtend vorig jaar? Heeft u iets opvallends gezien? Neem dan direct contact met ons op.

    Tijdlijn

     

     

     

     

     

    Update 1 augustus 2017
    DNA spoor aangetroffen


    Binnen het onderzoek is een DNA spoor aangetroffen waarvan de herkomst  wordt onderzocht.  De uitkomst van dat onderzoek kan mogelijk nieuwe aanwijzingen opleveren waarmee het team verder kan. Onlangs zijn er ook nieuwe getuigen gehoord door rechercheurs. Deze nieuwe getuigen hebben zich bij de politie gemeld o.a. naar aanleiding van het aanvullend onderzoek dat plaatsvond op 14 juli jl. 

     

    Update 20 juli 2017
    Nieuw sporenmateriaal gevonden in Bossche Broek

    Tijdens het extra forensisch onderzoek in het Bossche Broek, is nieuw sporenmateriaal gevonden. Dit werd gedaan in verband met het onderzoek naar de zwaar gewonde vrouw die op 14 mei van dit jaar op de Donkerhooiweg werd gevonden.
    Het team had aanknopingspunten die extra forensisch onderzoek nodig maakten, waarop de rechercheurs op vrijdag 14 juli startten met dit aanvullende onderzoek. Het nieuwe sporenmateriaal dat werd aangetroffen, wordt forensisch en tactisch verder onderzocht.
    Ook hebben zich in de afgelopen week diverse nieuwe getuigen gemeld. Deze reacties worden op dit moment eveneens verder uitgelopen.

    Update
    Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het verloop van het onderzoek. We verwachten rond 1 augustus meer informatie te kunnen delen over het sporenonderzoek.

     

    Update 19 juli 2017
    Vandaag nog een aantal nieuwe foto’s van het extra sporenonderzoek van vrijdag 14 juli. Klik  hieronder voor de downloads van deze foto's. 
    Morgen volgt een update hierover op deze pagina.

    Update dinsdag 14 juli 2017 
    Het onderzoek naar de zwaar gewonde vrouw die op 14 mei jl. op de Donkerhooiweg werd gevonden is nog steeds in volle gang. Het onderzoeksteam heeft aanknopingspunten waaruit blijkt dat er extra forensisch onderzoek nodig is. Rechercheurs zullen vrijdag 14 juli starten met het aanvullend onderzoek. Uiteraard neemt de politie deze zaak zeer hoog op. We willen nogmaals iedereen die informatie heeft over deze zaak en dit nog niet met ons gedeeld heeft, oproepen zich direct te melden.  Houd deze site goed in de gaten. We zullen uiterlijk woensdag 19 juli 2017 een update plaatsen over de bevindingen van dit onderzoek.  Voor foto's van het aanvullend onderzoek; zie downloads.

    Update dinsdag 30 mei 2017 
    Het onderzoek naar de vrouw die op 14 mei jl. gewond werd gevonden in Het Bossche Broek is nog steeds in volle gang. Het team ontving in totaal 28 meldingen van mensen die in het gebied waren of andere informatie wilde delen. Momenteel worden al deze meldingen verder uitgezocht.
    Ook worden de vergaarde camerabeelden uitgekeken. Het team probeert aan de hand van diverse specialisten de zaak uit te diepen. Zo zal er bijvoorbeeld hulp worden ingeschakeld van de dienst “Aerial Profiling’. Met dit systeem wordt aan de hand van luchtopnames een analyse gemaakt van de omgeving.

    Naast de stoepborden in het gebied werd er ook met een Facebook Advertentie aandacht voor deze zaak gevraagd. Deze advertentie werd getoond op de tijdlijn van mensen die de afgelopen tijd in een straal van 2 km rondom het plaats delict zijn geweest.  Momenteel wordt er nog steeds met 20 rechercheurs aan deze zaak gewerkt. 

    Update maandag 22 mei 2017 
    Het team heeft na het horen van diverse getuigennog een specifieke vraag. Rond half zeven ’s ochtends zien getuigen een man en een vrouw over de Donkerhooiweg lopen. De vrouw droeg lichtkleurige kleding, de man donkere kleding. Wat later zien ze een andere man, alleen, over de Donkerhooiweg lopen. Een blanke man van circa 50jaar, 1.80 mtr, normaal tot stevig postuur en donkerblond haar.

    Wat opviel was dat die man de Donkerhooiweg af ging, en via het weiland verder liep in de richting van Den Bosch. Zegt dit u iets? Heeft u andere tips die kunnen helpen? Neem snel contact op. Dat kan via 0800-6070. 

    Update donderdag 18 mei 2017
    Vanaf vanmiddag staan er stoepborden in Het Bossche Broek waarin we mensen oproepen om zich te melden bij de politie als ze zich in het natuurgebied waren tussen genoemde tijden. 

    1

    Update woensdag 17 mei 2017
    Naar aanleiding van de oproep in Opsporing Verzocht, Hart van Nederland en op internet hebben zich inmiddels 11 personen bij de politie gemeld.. Er komen nog steeds meldingen binnen. Deze worden op dit moment allemaal uitgezocht. De oproep blijft staan voor iedereen die in het natuurgebied was tussen zondagnacht  14 mei 04.00 uur en zondacht 08:00 uur om zich te melden. Het rechercheteam is momenteel alle bewakingsbeelden in het gebied (o.a. in - en uitgangen) aan het vergaren. Op die manier kunnen zij nagaan wie er op deze beelden te zien zijn en wie niet. 

    Update dinsdag 16 mei 2017
    De politie roept iedereen op die tussen zondagnacht 04:00 en zondagochtend 08:00 uur in dit natuurgebied was om zich te meldenbij de politie. Het rechercheteam onderzoekt momenteel de camerabeelden van o.a. de in- en uitgangen van het natuurgebied. Het slachtoffer wandelde vaker in dit gebied en verkeert buiten levensgevaar. 

    Update maandag 15 mei 2017
    De politie heeft inmiddels een Team Grootschalige Opsporing  (TGO) opgestart in de zaak van de 51-jarige gewonde vrouw die op zondagochtend 14 mei werd aangetroffen aan de Donkerhooiweg. Er wordt met 20 rechercheurs aan de zaak gewerkt. Er worden camerabeelden opgevraagd in de omgeving van het Bossche Broek en er is een buurtonderzoek verricht bij de woning van de vrouw. Het slachtoffer verblijft nog in het ziekenhuis.

    Het Bossche Broek 
    Het natuurgebied Het Bossche Broek is op dit moment erg geliefd bij vogelliefhebbers in verband met het broedseizoen. Ook worden er in mei (Mariamaand) veel wandelingen gemaakt door dit natuurgebied. De politie wil graag met iedereen in contact komen die informatie heeft over deze zaak. Bent u te voet of te fiets in het Bossche Broek geweest in de nacht van zaterdagavond vanaf 00.00 uur tot zondagochtend omstreeks 8.00 uur? Heeft u iets opvallends gezien? Alle informatie is welkom bij het team. Op dinsdagavond 16 mei 2017 zal er in Opsporing Verzocht aandacht worden besteedt aan deze zaak.