Ga naar content
Mijn buurt: 
Grubbenvorst +5.0km
Verander locatie

TGO dodelijk schietincident Klingerbergsingel, Blerick

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus 2017 rond 03.00 uur is er een dodelijk schietincident aan Klingerbergsingel in Blerick. Een 44-jarige man uit Blerick om het leven komt. Een rechercheteam van de politie heeft de zaak in onderzoek.

Schietincident

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus 2017 rond 03.00 uur meldden buurtbewoners knallen die te horen waren rond de Klingerbergsingel in Blerick. Toen agenten ter plaatse arriveerden, troffen zij het zwaargewonde slachtoffer op straat aan. Ondanks de inzet van hulpverleners kwam deze korte tijd later te overlijden.

Onderzoek
Door medewerkers van Forensische Opsporing is er direct na het incident een technisch onderzoek gestart. Met dit onderzoek wil de politie eventuele aanwijzingen of sporen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek veiligstellen. Getuigen hebben gemeld dat er meer keren is geschoten. In de buurt van de plaats delict is onder meer met een speurhond gezocht naar hulzen. Daarnaast is er een buurtonderzoek gehouden. Worden getuigen gehoord en camerabeelden bekeken. In Zoetermeer is de auto die gebruikt is bij het misdrijf gestolen, diezelfde auto is later uitgebrand teruggevonden in Amersfoort.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief of aanleiding voor het schietincident is. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.  Het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht zal in de op dinsdag 24 april aanstaande aandacht besteden aan het grootschalig onderzoek met een reconstructie. Lees ook het nieuwsbericht in de Turkse taal hierover.

Aanhoudingen
Op woensdag 16 januari 2019 is een 28-jarige man uit Rotterdam in die plaats aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietincident. De recherche verdenkt de verdachte ervan betrokken te zijn bij de diefstal van de grijskleurige Volkswagen Caddy, die is gebruikt bij het schietincident waarbij de 44-jarige Kemal Zengin om het leven kwam. Op maandag 22 januari werd een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van de auto.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=H8vyt0cqDhA

Beloning

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Limburg heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van de moord op Kemal Zengin. De 44-jarige man werd in augustus 2017 op de Klingerbergsingel voor zijn woning geliquideerd.

Door het beschikbaar stellen van een hoge beloning hoopt het Openbaar Ministerie mensen die informatie hebben, maar deze niet willen of durven te delen, te overtuigen dit uit belang voor de oplossing van de zaak toch te delen. Iemand die informatie heeft die leidt tot de aanhouding en/of vervolging van één of meer verdachten komt voor de hoge beloning in aanmerking. Ook mensen die via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie bellen, waarmee hun identiteit dus afgeschermd wordt, kunnen in aanmerking komen voor de beloning.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=H_zzakt9izY

Deel uw informatie!

Het rechercheteam roept eventuele getuigen, die zich in de afgelopen maanden nog niet gemeld hebben, op om dit alsnog te doen. Hebt u iets gezien of gehoord dat in relatie gebracht kan worden met deze liquidatie, neem dan contact op via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800- 7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening