Ga naar content
Mijn buurt: 
roermond +5.0km
  Verander locatie

  Overval op kerkhof met dodelijke afloop

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Op de algemene begraafplaats ‘Tussen de Bergen’ in Roermond vond op 22 juli 2003 een verschrikkelijk misdrijf plaats. Terwijl hij bij het graf van zijn overleden echtgenote stond, werd de 75-jarige Piet Mergelsberg plotseling overvallen. Piet werd met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen, waarna de dader(s) er, met de buit van een paar tientjes uit de portemonnee van Piet, vandoor ging(en).

  Verwondingen

  De gewonde Piet Mergelsberg werd met grote haast per ambulance overgebracht naar het Roermondse ziekenhuis. Aanvankelijk leek het erop dat hij na enkele dagen het ziekenhuis weer zou kunnen verlaten. Plotseling verslechterde de toestand van Piet Mergelsberg. Hij werd overgebracht naar het UMC in Maastricht, maar daar overleed hij op 25 juli 2003 aan de gevolgen van de gewelddadige overval. Nabestaanden hebben veel vragen over de moord op Piet Mergelsberg. Uw tips kunnen hen wellicht helpen de tragische gebeurtenis een plaats te geven.

  Getuigenoproep
  Ook al is het ruim 15 jaar geleden dat het incident zich afspeelde op het kerkhof in Roermond, de politie hoopt dat er toch nog mensen zijn die iets kunnen vertellen of die destijds iets is opgevallen. Mensen die nooit wilden of konden verklaren, om welke reden dan ook, zijn nu misschien bereid zich te melden.
  “Net zoals alle nabestaanden van overleden personen, hebben ook de nabestaanden van Piet Mergelsberg er recht op om te weten wat er met hem gebeurd is. Pas dan kan zo’n incident een plekje krijgen” aldus de teamleider van het onderzoek. In dit onderzoek is door de Hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. 

  Opsporing Verzocht
  Ook Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 26 maart aandacht aan deze zaak. Een familielid van Piet Mergelsberg zal aan het woord komen en terugblikken op juli 2003. Daarnaast wordt er een korte schetst gegeven van wat er in het onderzoek is gedaan. Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 26 maart om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is op woensdag 27 maart om 11.40 uur op NPO2.

   

   

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening