Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Onderzoek Brunssummerheide en Den Haag

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  De gezochte verdachte van het incident op de Brunssummerheide en Scheveningse Bosjes is woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg in Zuid-Limburg. Het onderzoek naar wat er zich op dinsdag 7 mei op de Brunssummerheide in Heerlen heeft afgespeeld is nog altijd in volle gang.

  Politieonderzoek

  Verdachte aangehouden
  De gezochte verdachte van het incident op de Brunssummerheide en Scheveningse Bosjes is woensdagavond 8 mei rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg in Zuid-Limburg. Zijn naam en foto werden eerder op die avond bekend gemaakt via een urgent politiebericht. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide (Heerlen) twee mensen heeft gedood. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw heeft gedood in de Scheveningse Bosjes te Den Haag.
  De aangehouden verdachte zit in beperkingen. Lees meer over wat dit inhoudt via website OM.  Meer informatie kan op dit moment niet worden verstrekt.

  Dank voor uw hulp!
  Het onderzoeksteam wil burgers en media bedanken voor het massaal delen van de oproep op woensdagavond 8 mei. Alle tips die het onderzoeksteam heeft ontvangen, met uitzondering over de verblijfplaats van de verdachte, worden nog nader onder loep genomen. Het is belangrijk dat we een zo compleet mogelijk beeld van deze verdachte krijgen.

  Onderzoek op de plaats delict
  In het uitgebreide politieonderzoek dat op de dinsdag startte zijn twee honden aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat ze mogelijk van de slachtoffers zijn. De dieren zijn opgevangen en verzorgd. Een auto aan de parkeerplaats aan de Kamperheideweg is in verband met het onderzoek in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau.

  Identiteit van de slachtoffers
  Dinsdag is de identiteit van de slachtoffers bekend geworden waarna de nabestaanden in kennis zijn gesteld door familierechercheurs. Het betreft een 63-jarige vrouw uit Heerlen en 68-jarige man uit Heerlen. De lichamen van de beide slachtoffers werden dinsdagavond per rouwauto van de plaats delict in Heerlen overgebracht naar een laboratorium. Daar vindt onderzoek (sectie) naar de doodsoorzaak plaats.

  Achtergrond van misdrijf
  Het is nog altijd onduidelijk wat er is gebeurd en waardoor de slachtoffers om het leven zijn gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf. Over de aanleiding of het motief is nog geen duidelijkheid. De politie onderzoekt of er nog andere personen bij deze zaak betrokken zijn.

  Passantenonderzoek bij plaats delict
  Door medewerkers van de politie zal er woensdag een passantenonderzoek worden gehouden op de Brunssummerheide. Hiermee hoopt het onderzoeksteam mensen te spreken die zich regelmatig in het gebied bevinden en zich eerder nog niet gemeld hebben bij de politie. Zij worden gevraagd of zij dinsdagmorgen 7 mei mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord op of rondom de Brunssummerheide.

  Tips dankzij Opsporing Verzocht
  Het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht had tijdens de uitzending op NPO 1 dinsdagavond ook aandacht voor de zaak. Daarop kwamen 16 tips binnen die momenteel door het onderzoeksteam nader worden onderzocht. Bij bruikbare tips zal er daarnaast wellicht ook in de komende periode door het team contact worden gezocht met de melders. De oproep in de uitzending van Opsporing Verzocht is ook online terug te kijken.

  Deel uw informatie!
  Heeft u dinsdagochtend de Brunssummerheide bezocht of andere informatie die van belang kan zijn voor het lopende onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44, 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem) of het onderstaande digitale tipformulier. Elk detail kan van belang zijn in het oplossen van deze zaak.

  Woordvoering Openbaar Ministerie Maastricht
  Vanaf donderdag 9 mei ligt de woordvoering over de zaak bij het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht. Onderstaand bericht is door het OM gepubliceerd.
  Verdachte dood wandelaars woensdag voorgeleid

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=JVt7vKQfvCE

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening