Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
6212 +5.0km
  Verander locatie

  Dossier: Tanja Groen al meer dan 27 jaar vermist

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  In de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 verdween de toen 18-jarige Tanja Groen. Tanja was eerste jaars studente R.L. (gezondheidswetenschappen) aan de Universiteit in Maastricht. Ze woonde sinds 1 augustus 1993 op kamers in Gronsveld. Vanaf 24 tot en met 28 augustus was een ontgroeningsweek met als afsluiting een feestavond van de Studentenvereniging Circumflex. Dit feest vond plaats in de Soos van de studentenvereniging, gelegen aan de Herbenusstraat in Maastricht. Op 31 augustus 1993 omstreeks 19.30 of 19.50 uur had ze nog telefonisch contact met haar moeder in Schagen (Noord Holland).

  Vanaf het feest is ze rond middernacht op haar fiets vertrokken naar haar kamer in Gronsveld. Hier is ze echter nooit aangekomen. Op 1 september 1993 begonnen de lessen en ook hier was ze niet verschenen. Ze was ook niet meer door klasgenoten of medebewoners gezien.

  Signalement van Tanja
  Tanja was ongeveer 1.70 m en had lang donker haar tot op haar schouders.
  Ten tijde van haar verdwijning droeg ze in ieder geval een blauwe spijkerbroek.

  Zoekacties
  Afgelopen jaren is diverse keren gezocht naar Tanja, echter zonder resultaat.  In juni 2014 zijn in de bossen in Gronsveld botten gevonden die gelinkt werden aan Tanja Groen. Na onderzoek bleek dit niet het geval te zijn. Ook is verschillende malen naar de fiets van Tanja gezocht, voor het laatst in 2012-2013. In 2014 vond er nog op particulier initiatief een zoekactie plaats, echter ook zonder resultaat.

  Begraafplaats Maastricht
  In het najaar van 2019 ontving het cold case team van de politie in Limburg informatie over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven is. Het team onderzocht deze informatie. Deze informatie leidde naar een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem, gelegen aan De Beente in Maastricht. De politie heeft het graf onderzocht, helaas zonder resultaat.

  Onderzoek op Strabrechtse Heide
  Dinsdagochtend 15 juni is een nieuwe zoekactie op de Strabrechtse Heide in de gemeente Heeze-Leende gestart. Al sinds de jaren ’90 is deze informatie in het dossier opgenomen. Ook in (recente) getuigenverklaringen komt de heide steeds terug.  De informatie was zodanig concreet om een zoekactie te starten. Woensdagmiddag 16 juni werd de zoekactie afgerond. Er bleken geen sporen te zijn die erop zouden duiden dat Tanja in het het specifieke afgebakende gebied, dat uit informatie in het dossier naar voren was gekomen, begraven zou zijn.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening