Ga naar content
Mijn buurt: 
1102aa +5.0km
  Verander locatie

  Fotocamera aangetroffen Jan Hanzestraat Amsterdam

  Wanneer de politie na een woninginbraak eind juni 2020 een onderzoek begint, treffen agenten vervolgens op een adres op de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West allerlei waarschijnlijk gestolen goederen aan. Bij een deel van deze spullen wordt daarna een aangifte gevonden, maar bij onder andere een fotocamera is dat tot op heden niet gelukt. Op het geheugenkaartje dat nog in het fototoestel zat, stonden meerdere foto’s. De politie deelt nu een van deze foto’s, in de hoop de rechtmatige eigenaar van deze camera te kunnen achterhalen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De aangetroffen camera is een Canon, type Eos. Het vermoeden bestaat dus dat deze camera van diefstal afkomstig is. De op de foto afgebeelde personen zijn in verband met hun privacy onherkenbaar gemaakt. Het onderzoeksteam heeft er echter goede hoop op dat deze personen zichzelf wél zullen herkennen. Uiteraard komt het team graag met hen in contact, zodat de camera geretourneerd kan worden en omdat zij mogelijk waardevolle informatie voor het rechercheteam hebben.


  Op deze foto zien we een close up van een jonge man (links) en een jonge vrouw (rechts). De jongeman op links draagt een lichtgrijze trui, vest of hoodie. Beide personen hebben donkere ogen en donker haar.

   

  Amsterdamse eigenaren
  In de woning op de Jan Hanzenstraat werden rond de driehonderd vermoedelijk gestolen items in beslag genomen en agenten hielden daar een verdachte voor aan. Enkele goederen, zoals laptops, telefoons en fotocamera’s, stonden inderdaad bij de politie geregistreerd als gestolen en bleken te zijn weggenomen bij verschillende diefstallen en woninginbraken in Amsterdam. De recherche gaat er dan ook vanuit, dat ook deze camera van diefstal afkomstig is en dat de eigenaar uit de buurt van de hoofdstad moet komen.

  Vragen

  Bent u één van de personen op deze foto’s? Wie kent of herkent de personen op deze foto’s, ondanks dat ze uit privacyoverwegingen onherkenbaar in beeld zijn gebracht? Wie weet waar of wanneer deze foto’s zijn genomen? Wellicht dat er mensen zijn die aan de hand van de kleding, de omgeving of andere details ons meer informatie kunnen geven. Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening