Ga naar content
Mijn buurt: 
Groningen +5.0km
  Verander locatie

  Babbeltruc bij bejaarde vrouw in Groningen

  Bij een supermarkt in Groningen is te zien hoe geraffineerd de daders van babbeltrucs misbruik maken van vooral oudere mensen. Het slachtoffer hier is de mevrouw met de rollator, ze is 88. De mannen achter haar proberen alvast mee te kijken welke pincode ze gaat intoetsen. Dat lukt niet echt, maar linksonder staat ook een vrouw die bij hen in het complot zit. Door haar leeftijd heeft de oudere dame niet meer zo’n goede controle over haar vingers. Het intoetsen is daardoor zo’n klus dat ze niet doorheeft dat de vrouw met de sjaal steeds dichterbij komt. Even spieken, en de daders hebben de pincode te pakken.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Als je 88 bent gaat het allemaal niet meer zo snel, daarom deed deze dame er een uur over om daarna naar huis te schuifelen. Dat hele uur is ze gevolgd, want bij haar voordeur doken opeens de vrouw met de sjaal en de man met de muts op. Die vroegen of haar buurman ook thuis was, en tijdens dat gesprekje kwam de vrouw met de sjaal heel dicht tegen het slachtoffer staan en heeft toen haar portemonnee uit haar jaszak gewurmd. Daarna is er meteen van haar rekening gepind.

  Vragen

  De dader opereren hier dus in een groepje van 3 en vooral de mannen staan goed in beeld daar in Groningen. De vraag van de politie is uiteraard: Wie herkent deze mannen nummers 63, 64 en 65?

  Reacties

  - Politie Eenheid Noord-Nederland: 0800-6070 (gratis)

  - Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=eP8Mb58ivHQ

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening