Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterdam-Zuid, Amsterdam, Nederland +5.0km
Verander locatie

Pinnen met gestolen pinpas

Op maandag 17 juli 2017 pint een onbekende man bij twee pinautomaten op het Osdorpplein in Amsterdam-West met de gestolen pinpas van een 86-jarige vrouw.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Omstreeks 16.50 uur zit een 86-jarige vrouw op een bankje aan de Sloterplas. Naast haar komen twee mannen zitten. Zij zien een nieuwe telefoon uit het mandje van haar rollator steken en knopen een gesprekje aan. De vrouw vertelt dat ze een nieuwe telefoon heeft gekocht, maar dat ze hem thuis wil installeren. De mannen bieden aan om dit voor haar te doen. Bij het installeren moet er een pincode worden ingevoerd en de mannen vragen de vrouw om vier cijfers. De vrouw geeft de mannen een code en trekken vermoedelijk de conclusie dat ze deze code ook voor haar bankpas gebruikt. De mannen gaan ervandoor en hebben waarschijnlijk haar pas meegenomen. Als de vrouw later die dag een boodschap doet ontbreekt haar bankpas uit haar portemonnee.

Vragen

Kent of herkent u deze man? Neem dan contact op met de politie. Dit kan via 0800-6070 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Ook kunt u het digitale tipformulier invullen. 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening