Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterd...​ +5.0km
Verander locatie

Winkeldiefstal Huidenstraat

De politie is op zoek naar een vrouw die een jas heeft gestolen uit een kledingwinkel aan de Huidenstraat in Amsterdam.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op camerabeelden is te zien dat de vrouw op donderdag 14 september aan het einde van de ochtend de winkel binnenkomt. Ze bekijkt en past verschillende jassen en ze laat zich uitgebreid helpen door de winkelmedewerkster. De twee vrouwen spreken in het Engels met elkaar. Als de medewerkster even naar beneden gaat om te kijken of een bepaalde jas nog op voorraad is, loopt de vrouw de winkel uit met een jas van 400 euro. De vrouw staat zeer duidelijk op de beelden.

Herkent u de vrouw op de camerabeelden? Dan zijn er verschillende manieren hoe u uw informatie door kunt geven. Er draait op dit moment een kleinschalige pilot met WhatsApp en daarom is het in deze zaak ook mogelijk om uw informatie door te geven via WhatsApp. Dat kan via het telefoonnummer: 06-17214856. Hieronder staat meer informatie over de pilot met WhatsApp. Uiteraard is het ook mogelijk om via de gangbare manieren te tippen. Telefonisch zijn dat de Opsporingstiplijn: 0800-6070 en Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Proef: tips doorgeven via WhatsApp

In het kader van een proef met WhatsApp is het in het onderzoek naar een winkeldiefstal aan de Huidenstraat mogelijk om tips te appen naar de politie. Dat kan via het nummer: 06-17214856.

Hulp van burgers is onmisbaar bij het oplossen van zaken. Het gebeurt vaak dat de politie een verdachte kan aanhouden dankzij informatie van burgers. Op dit moment kunnen tips doorgegeven worden via de telefoon of een online tipformulier op www.politie.nl. Omdat communicatiebehoeftes- en mogelijkheden continue veranderen, onderzoekt de politie de mogelijkheid om via WhatsApp te tippen. Het is op dit moment een kleinschalige pilot en om die reden kan er alleen getipt worden over een specifieke zaak; een winkeldiefstal aan de Huidenstraat in Amsterdam. De recherche ontvangt graag informatie over de vrouw die zeer herkenbaar in beeld is. Informatie kan worden doorgegeven via: 06-17214856.

Wat gebeurt er met mijn tip via WhatsApp?

Wanneer je informatie appt naar het nummer 06-17214856, dan wordt dit uitgelezen door een medewerker die ook telefoontjes beantwoordt bij de Opsporingstiplijn. De tip wordt vervolgens doorgezet naar het rechercheteam en als er aanvullende vragen zijn dan wordt er door de rechercheurs contact opgenomen. Indien mensen zich liever niet bij de politie kenbaar willen maken als tipgever, dan wordt geadviseerd om gebruik te maken van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening