Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterd...​ +5.0km
Verander locatie

Dood Pieter en Tae Hoovers

Op maandagmiddag 17 juli werden in een woning aan de Ceintuurbaan de lichamen aangetroffen van 54-jarige Pieter en de 32-jarige Tae Hoovers. De twee zijn door vuurwapengeweld om het leven gekomen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Pieter en Tae zijn door vuurwapengeweld om het leven gekomen en het vermoeden bestaat dat dit al op zaterdag 15 juli is gebeurd. Er zijn bewakingsbeelden beschikbaar van een persoon die op deze dag het pand aan de Ceintuurbaan heeft betreden. Deze man is verdachte in het onderzoek en het onderzoeksteam wil graag weten wie hij is.  Op de beelden is te zien dat de man rond 21.40 uur bij de woning aankomt. Pieter en Tae zijn dan zelf ongeveer een uur binnen. De man draagt twee groten tassen. Hij doet zijn best zijn gezicht verborgen te houden voor de bewakingscamera’s, maar hij komt op een gegeven moment toch duidelijk in beeld. Ook zijn er beelden van dezelfde man wanneer hij wegloopt bij de woning.

Kent of herkent u deze verdachte? Neem dan contact op met de politie. Ook komt het onderzoekteam graag in contact met mensen die op zaterdag 15 en/of zondag 16 juli 2017 mogelijk iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de woning aan de Ceintuurbaan wat met de dood van Pieter en Tae te maken kan hebben. De hoofdofficier van justitie in Amsterdam looft een beloning van twintigduizend euro uit in deze zaak.

Tips
Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem tippen kan via 0800-7000. Informatie kan ook worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. Op www.meldmisdaadanoniem.nl kan een anoniem tipformulier worden ingevuld.

Omschrijving

De politie kreeg maandagmiddag 17 juli rond 13.30 uur een melding van bekenden van het echtpaar. Zij kregen sinds zondag geen contact met de man en vrouw. Gealarmeerde agenten namen poolshoogte en troffen de levenloze lichamen van het echtpaar aan in de woning aan de Ceintuurbaan. Gelet op de verdachte omstandigheden waaronder de lichamen werden aangetroffen, startte de politie direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op.

Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die meer weten over het leven van Pieter en Tae. Met wie hadden zij contact, speelden er opvallende zaken of waren er mogelijk conflicten? Ook is de recherche dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de woning aan de Ceintuurbaan wat mogelijk met deze zaak te maken kan hebben.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Y5ocYN3_VKM

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening