Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterd...​ +5.0km
    Verander locatie

    Verdachten overval Kruislaan gezocht

    De politie is op zoek naar twee verdachten die in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei 2018 een eetgelegenheid aan de Kruislaan hebben overvallen.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De eetgelegenheid bestaat uit een snackbar en een restaurant. Rond 02.20 uur bevindt een medewerker zich in het restaurant-gedeelte als twee gemaskerde mannen over de balie bij de snackbar springen. De mannen rennen meteen naar de medewerker toe. Hij ziet dat één van de mannen een mes heeft en probeert zichzelf met een barkruk te verdedigen. De twee mannen vallen hem echter aan en de medewerker komt ten val. Terwijl hij op de grond ligt, schoppen en slaan de twee mannen hem. Ook wordt de medewerker meerdere malen gestoken. De mannen roepen dat ze geld willen en op een gegeven moment lopen ze naar de kassa bij de snackbar-balie toe. De gewonde medewerker opent de kassalade voor de mannen en nadat zij geld gepakt hebben, vluchten ze weer over de balie naar buiten. De medewerker volgt twee en ziet dat ze rechtsaf slaan richting de Kruislaan. Vervolgens gaan de mannen de Kruislaan in en slaan rechtsaf richting het Robert Kochplanstoen.

    Beide mannen droegen gezichtsbedekking, maar de medewerker kon alsnog zien dat de eerste verdachte een donkergetinte huidskleur heeft. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang met een smal postuur. De medewerker schat hem tussen de 18 en 25 jaar oud. Hij droeg ten tijde van de overval donkere kleding en donkere handschoenen. De huidskleur van de andere verdachte kon de medewerker niet goed zien. Hij is groter dan 1.80 meter en heeft een normaal postuur. De medewerker schat hem ook tussen de 18 en 25 jaar oud. Net als de eerste verdachte, droeg deze man donkere kleding en donkere handschoenen. De mannen hadden een rode sporttas bij zich waar ze het geld in hebben gestopt.

    Beide mannen staan op beeld. Herkent u de mannen op de beelden? Of herkent u hun kleding en/of de tas die zij bij zich hebben? Weet u meer over hun vluchtroute of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening